Detalj sa oproštaja Vasilisa Spanulisa (©Via X / GSfairopoulos)
Detalj sa oproštaja Vasilisa Spanulisa (©Via X / GSfairopoulos)

Olimpijakos podigao Spanulisovu "sedmicu" u večnost: Jokić i Dončić se divili idolu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 21:48

Veliki broj istaknutih zvezda grčke, evropske i svetske košarke večeras u Dvorani mira i prijateljstva

Došao je i taj dan. Dve godine pošto je zvanično okačio patike o klin i uplovio u trenerske vode, Vasilis Spanulis dobio je najveću čast – da mu dres završi pod svodovima, a njegov broj zauvek ode u “penziju“.

Olimpijakos je u čast legendarnog Grka povukao dres sa brojem “7“ na ceremoniji upriličenoj u Dvorani mira i prijateljstva u nedelju uveče. Spanulis se pred punim tribinama zahvalio svima koji su imali uticaj na njegovu bogatu karijeru, a pre nego što je njegova “sedmica“ završila pod svodovima dvorane, na parketu mu se pridružila supruga Olimpija sa njihovo šestoro dece.

Izabrane vesti

“Nikada neću zaboraviti ovu noć. Ovo je najveća noć moje karijere, uz sve titule koje sam osvojio“, izjavio je emotivni Spanulis.

Karijera jednog od najboljih grčkih košarkaša svih vremena protkana je sa tri evroligaške titule, sedam titula u prvenstvu, četiri nacionalna kupa, kao i brojnim individualnim priznanjima. I danas se pamti njegova odluka da direktno iz Panatinaikosa pređe u redove najvećeg rivala Olčimpijakosa 2010. godine, što je izazvalo zemljotres u Grčkoj i celoj košarkaškoj Evropi. Ipak, najveći trag ostavio je noseći upravo crveno-belu opremu giganta iz Pireja.

Ispraćaj njegove “sedmice“ u večnost ispratili su brojni asovi grčke, evropske i svetske košarke poput Dejana Bodiroge, Saše Vezenkova, Nikosa Zizisa, Nika Kalatesa, Sofoklisa Skorcanitisa, Pera Antića, Dimitrisa Itudisa, Janisa Sferopulosa... Brojni saigrači i rivali čestitali su Spanulisu na svemu što je postigao, između ostalih Pau Gasol i Dirk Novicki, dok su Nikola Jokić i Luka Dončić video porukama odali divljenje idolu generacija.

Ceremonija povlačenja Spanulisovog dresa bila je uvod u prijateljski okršaj Olimpijakosa i milanske Olimpije.



tagovi

Vasilis SpanulisKK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara