Kostas Papanikolau (©MN Press)
Kostas Papanikolau (©MN Press)

Olimpijakos pokorio Kaunas prvi put od 2016: Trojka Slukasa ubila nadu borbenih domaćina

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 20:53

Žalgiris nije uspeo da prevagne rezultatsku klackalicu na svoju stranu -73:84

I Olimpijakos i Žalgiris ušli su u meč sa po jednim porazom u poslednjih pet mečeva. Dobru seriju pokvarili su košarkaši litvanskog kluba, koji su poraženi u svom Kaunasu od gostiju iz Atine prvi put još od 2016. godine - 73:84.

Sve do poslednjeg napada u meču prednost jednog od timova nije prelazila u dvocifrenu. Ipak, Olimpijakos je bio sigurniji kada se lomio meč i sa jednog poena razlike na startu četvrte deonice otišao na, ispostavilo se, nedostižnih osam.

Izabrane vesti

Pokušavao je Tajler Kavano sa osam uzastopnih poena da održi svoj tim u trci, ali je trojka Kostasa Slukasa (njegova treća u meču iz pet pokušaja) na minut pre kraja rešila svaku dilemu. Olimpijakos je otišao na 82:73 i to je bilo to što se tiče nadanja domaćih igrača.

Olimpijakos se ovom pobedom vratio na treću poziciju (16-8), dok je Žalgiris ostao daleko od plej-ofa. Trenutno je na pretposlednjem mestu sa 7-17.

Najefikasniji igrač pobedničkog tima bio je Kostas Papanikolau sa 18 poena (3/4 za dva, 3/6 za tri), a imao je i pet skokova i četiri asistencije. Pratili su ga Saša Vezenkov sa 16, Hasan Martin 13 (7sk, 3as, 2ukr), Tajler Dorsi 13, Kostas Slukas 10...

Žalgiris je predvodio Džoš Nebo sa 17 poena, 10 skokova i 2 asistencije. Lukas Lekavicijus je ubacio 14 poena, Edgaras Ulanovas 13 (6as), Tajler Kavano 10...

Olimpijakos u narednom kolu igra veliki derbi sa gradskim rivalom Panatinaikosom, dok Žalgiris dočekuje Anadolu Efes.

EVROLIGA - 19. KOLO

Utorak

Žalgiris - Olimpijakos 73:84

/Nebo 17 - Papanikolau 18/

Fenerbahče - Bajern Minhen odloženo



tagovi

KK OlimpijakosŽalgirisEvroligaDžoš Nebo

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara