Košarkaši Olimpijakosa (© Starsport)
Košarkaši Olimpijakosa (© Starsport)

Olimpijakos preživeo dramu u Monaku, Beograd je na vidiku

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.04.22. | 23:08

Grci slavili rezutatom 87:83 i ponovo imaju prednost u seriji

Iako su imali veliku prednost tokom utakmice, Olimpijakos je morao da čupa pobedu u samom finišu protiv Monaka. Na kraju su Pirejci slavili sa 87:83 i ponovo imaju prednost u seriji. Sada je 2:1, a Olimpijakosu je potrebna još jedna pobeda kako bi obezbedili plasman na F4 u Beogradu.

Imaće definitivno Monako za čime da žali na ovom meču. Tim Saše Obradovića je uspeo u Grčkoj da izvuče jedan trijumf, ali se znalo da ih čeka paklen posao na domaćem terenu.

Izabrane vesti

Kneževi su ušli u meč na pravi način, imali su četiri poena prednosti posle 10 minuta, ali tada je Olimpijakos krenuo da melje.

Ubacili su gosti iz Grčke ukupno 52 poena u drugoj i trećoj deonici. Tada je na semaforu stajalo 58:71. Izgledalo je da preti Monaku težak poraz. Ipak, nije bilo tako.

Monako se nije predavao, otvorili su poslednji kvartal velikom serijom - čak 19:6. Tada su izjednačiil na 77:77 na nešto manje od tri minuta pre kraja.

Potom na 90 sekundi do kraja sledi prava ludnica na parketu. Monako preko Lija dolazi do prednosti. Ipak, minimalnu prednost nisu uspeli da održe. Saša Vezenkov i Tomas Volkap nisu paničili, pogađali su u poslednjem minutu i doneli pobedu Olimpijakosu.

Iskusni Kostas Slukas je odigrao sjajan meč pošto je ubacio 21 poen, već pomenuti Vezenkov je dodao 17,a Volkap 13 poena. Na drugoj strani Dvejn Bejkon je bio najefikasniji sa 23 poena.

Bio je ovo meč na kojem nije bilo Majka Džejmsa. Jednostavno, najbolji igrač Monaka nije imao svoje veče. Jeste ubacio 13 poena, ali je pogodio samo jedan šut iz igre. Bila je to trojka, ali je ukupno šutnuo devet puta (tri puta za dva i šest puta za tri). Zanimljivo da je pogodio svih 10 slobodnih bacanja. Srpski internacionalac Danilo Anđušić je postigao tri poena.

EVROLIGA - PLEJ-OF (TREĆE UTAKMICE)

Utorak

Efes – Olimpija Milano 77:65 /2:1 u seriji/

/Micić 20 - Hol 16/

Makabi – Real Madrid 76:87 /0:3 u seriji/

/Vilbekin 22 - Ljulj 18/

Sreda

Bajern - Barselona 66:75 /1:2 u seriji/

Monako - Olimpijakos 83:87 /1:2 u seriji/

NAPOMENA: Na fajnal-for idu ekipe koje prve stignu do tri pobede


tagovi

KK OlimpijakosKK Monako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara