Džastin Kobs (©MN Press)
Džastin Kobs (©MN Press)

Opet taj Lesor! Promašio pobedu Monaka, Kobs doveo Budućnost na prag polufinala Evrokupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.03.21. | 20:00

Milojević nacrtao, Kobs pogodio i doneo brejk, strašna rola Vilija Rida

Istorija se ponovila, Matijas Lesor ponovo je promašio šut za trijumf protiv Budućnosti! Baš kao u onoj finalnoj seriji Jadranske lige 2018. usred Podgorice dok je branio boje Crvene zvezde, Lesor je i ove večeri bio koban po svoj tim jer je iz promašaja uz zvuk sirene pogurao Budućnost i uručio joj pobedu! Ovog puta u četvrtfinalu Evrokupa, gde ekipi Dejana Milojevića nedostaja samo još jedna pobeda da ispiše nove stranice klupske istorije - 77:76 (13:22, 24:16, 14:16, 26:22).

Samo Matijas Lesor zna šta mu se u ovim momentima vrti u glavi, jer neverovatno zvuči da mu se ovako nešto dešava drugi put u karijeri protiv istog kluba, u jednom od najvažnijih mečeva sezone! Sve ono što je pohvatao i ubacio u završnici utakmice kada je mogao da bude jedan od meč vinera, francuski centar pretvorio je u prah i pepeo jednim lošim šutem iz izgledne pozicije. Umesto da protne loptu kroz obruč, njegov pokušaj je ostao bez dovoljno snage, pa je završio na obruču. Dok se sirena za kraj oglašavala, Lesor se samo držao za glavu i gledao "belo" sve oko sebe, svestan šta mu se dogodilo. Apsolutno neverovatno...

Izabrane vesti

Neka ostane zapisano – Džastin Kobs i Vili Rid su Milojevićevi ljudi za velika dela! Kakvo je veče imao dvojac Budućnosti... Zajedno su ubacili 45 poena, s tim što je svako svoju ulogu odradio gotovo bez greške. Kobs je posle nekih loših poteza u samoj završnici utakmice pogodio kada je Budućnosti gorelo pod nogama i poneo herojski plašt. Meč je završio s 21 poenom (8/15 iz igre, 5/10 za dva), tri asistencije i dva skoka.

Vili Rid (©KK Budućnost)Vili Rid (©KK Budućnost)

Podjednake zasluge za brejk idu na Ridov račun. Utakmicu sezone, ako ne i karijere odigrao je centar Budućnosti i pregazio direktne čuvare Monaka! Pored 24 poena (11/17 za dva), pohvatao je 13 lopti, od čega šest u fazi napada, za ukupan indeks korisnosti 35. Izuzev promašenog slobodnog bacanja u poslednjem minutu, Rid je bio dominantna figura i neko bez koga ovaj trijumf Budućnosti ne bi mogao da se zamisli.

Od trenutka kada je Lesor na dva minuta do kraja nadskočio odbranu Budućnosti i snažnim zakucavanjem vratio promašaj O’Brajena sa linije penala za 74:68, situacija se u narednih minut okrenula naglavačke! Edžam je promašio šut za tri poena, pa Lesor novu situaciju po dkošem, posle čega je Rid uspeo da pogodi i najavi potpunu ludnicu do kraja. Domaćinu je voda ušla u uši, pa tako Bost nije mogao da pogodi najvažniji šut na utakmici, što je Kobs u sledećem posedu kaznio hicem za tri poena! Serijom 5:0 Budućnost je stigla na samo poen zaostatka (76:75), a to nije bilo sve...

Na semaforu je bilo još 55 sekundi, Mitrović je uzeo tajm-aut da nacrta sledeći napad koji je O’Brajen uspeo da reši u korist Monaka, ali je sve to uspeo da poništi Rid zakucavanjem uz faul O’Brajena, pa je na 32 sekundi do kraja Budućnost imala šansu da uz dodatno slobodno bacanje da dođe u potpunu rezultatsku ravan. Ridu je ipak ruka zadrhtala, pa je Monako dobio šansu da stekne možda i nedostižnu prednost. Umesto toga Bost je izgubio posed posle idealnog Ridovog iskupljenja u odbrani.

Milojević je ponovo uzeo tajm-aut, nacrtao poslednji napad i to je bio pun pogodak! Budućnost je igrala “izolaciju“ za Kobsa koji je na savršen način s poludistance pogodio šut za pobedu i obrisao sve greške koje je dotad pravio. Jer, pogodio je onda kada je to Budućnosti bilo najpotrebnije...

Di Bost (©Shutterstock)Di Bost (©Shutterstock)

Monako Zvezdana Mitrovića ima za čim da žali. Od jedanaest poena razlike (25:14) na početku druge četvrtine, preko šuterskog uzleta najboljeg strelca Roba Greja u drugom poluvremenu, do svih prilika koje je imao da prelomi susret, Monako je prodao utakmicu zbog elementarnih stvari, zbog čega sada Budućnost ima zlatnu priliku da napravi idealan rezultat u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Grej je bio odličan i praktično nije promašivao u drugom poluvremenu pa je susret završio sa 18 poena (7/13 iz igre, 3/6 za tri). Lesor je dopisao 13 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je Di Bost imao 13 poena, ali i 3/14 iz igre, odnosno 3/12 za tri poena.

Druga utakmica na programu je u petak od 18 časova, a domaćin je Budućnost i imaće meč loptu za polufinale. 

EVROKUP - ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Ponedeljak

Uniks Kazanj - Lokomotiva Krasnodar 94:88

/Kenan 18 - Vilijams Gos 31/

Utorak

Monako - Budućnost 76:77

/Grej 18 - Rid 24/

20.00: (1,85) Metropoliten (14,0) Gran Kanarija (2,05)

20.45: (1,20) Virtus Bolonja (19,0) Huventud (5,00) 

***kvote su podložne promenama


tagovi

EvrokupBudućnost PodgoricaKK MonakoVili RidRob Grej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara