Hanter Hejl (©ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic)
Hanter Hejl (©ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic)

Oprao ruke na Moravi? Hanter Hejl iz Borac Mozzarta najbolji strelac ABA lige

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.04.23. | 15:16

Ispred Luke Božića

Možda i jeste oprao ruke na Moravi, sigurno nije naučio da šutira u Čačku. Ali tek kada je stigao tamo Hanter Hejl je počeo da pogađa iz svih pozicija i zato je nagrađen i priznanjem za najboljeg strelca regularnog toka ABA lige.

Zasluženo? Apsolutno. Kod ovakvih nagrada za utisak niko ni ne pita, a brojke ne lažu: 192 centimetara visoki plej Borac Mozzarta ove sezone je u proseku beležio 22,31 poena po utakmici i tako iza sebe ostavio najveću konkurenciju oličenu u Luki Božiću iz Zadra (22 poena po meču).

Izabrane vesti

Imao je doduše i olakšavajuću okolnost da su najbolji igrači Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta uglavnom igrali manje minuta u regionalnom takmičenju, jer su čuvali za Evroligu, dok je 25-godišnji Hanter u proseku na parketu provodio po 32 minuta. Za dva poena je šutirao 53,6 odsto, za tri 36,8, a sa penala 83,2. Treba reći da je pride imao i 3,6 skokova i četiri asistencije po meču.

Pa ipak se izdvojio košgeterskim spososbnostima i tako nasledio ranije laureate, Filipa Petruševa iz vremena dok je igrao za Megu, te Šenona Šortera iz Splita.

 



tagovi

Borac ČačakKK Borac ČačakHanter HejlABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara