Luka Dončić (©MN Press)
Luka Dončić (©MN Press)

Oprez u Sloveniji, Dončić propušta duel sa SAD

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.08.23. | 17:14

Razlog je udarac koji je zaradio protiv Španije

Posle ubedljivog poraza od Španije, reprezentaciju Slovenije u Malagi čeka nova ozbiljna provera. Protivni će biti Sjedinjene Američke Države, a kako se najavljuje ovaj duel propustiće najbolji igrač Slovenije Luka Dončić.

Razlog je, kako je saopštio tamošnji Savez, udarac koji je Dončić zaradio u duelu sa Špancima tokom druge četvrtine. Nije se ulazilo u detalje kakvo je trenutno stanje prve zvezde Dalasa, ali se ističe da "reprezentacija ne želi ništa da prepusti slučaju", pa je zato i doneta odluka da on ipak ne igra u atraktivnom susretu sa Amerikancima. On je posle tog udarca izašao iz igre, pa se kasnije vratio, ali očigledno je da se Dončić nije osećao najbolje.

Duel je na programu u subotu od 21.30 po srednjevropskom vremenu. Amerima će to biti druga zvanična provera, evropskom šampionu iz 2017. već šesta. U dosadašnjih pet slavio je samo dva puta, protiv Kine kod kuće (75:73), te Crne Gore (104:100).

Dončić je duel sa Španijom završio sa 17 poena, šest skokova i pet asistencija. Slovenija će grupnu fazu Mundobasketa igrati u Okinavi zajedno sa Zelenortskim Ostrvima, Gruzijom i Venecuelom.


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeLuka Dončić

Ostale vesti


Najviše komentara