Luka Dončić (©MN Press)
Luka Dončić (©MN Press)

Oprez u Sloveniji, Dončić propušta duel sa SAD

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.08.23. | 17:14

Razlog je udarac koji je zaradio protiv Španije

Posle ubedljivog poraza od Španije, reprezentaciju Slovenije u Malagi čeka nova ozbiljna provera. Protivni će biti Sjedinjene Američke Države, a kako se najavljuje ovaj duel propustiće najbolji igrač Slovenije Luka Dončić.

Razlog je, kako je saopštio tamošnji Savez, udarac koji je Dončić zaradio u duelu sa Špancima tokom druge četvrtine. Nije se ulazilo u detalje kakvo je trenutno stanje prve zvezde Dalasa, ali se ističe da "reprezentacija ne želi ništa da prepusti slučaju", pa je zato i doneta odluka da on ipak ne igra u atraktivnom susretu sa Amerikancima. On je posle tog udarca izašao iz igre, pa se kasnije vratio, ali očigledno je da se Dončić nije osećao najbolje.

Izabrane vesti

Duel je na programu u subotu od 21.30 po srednjevropskom vremenu. Amerima će to biti druga zvanična provera, evropskom šampionu iz 2017. već šesta. U dosadašnjih pet slavio je samo dva puta, protiv Kine kod kuće (75:73), te Crne Gore (104:100).

Dončić je duel sa Španijom završio sa 17 poena, šest skokova i pet asistencija. Slovenija će grupnu fazu Mundobasketa igrati u Okinavi zajedno sa Zelenortskim Ostrvima, Gruzijom i Venecuelom.


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara