Đordi Bertomeu (©MN Press)
Đordi Bertomeu (©MN Press)

Đordi Bertomeu ipak nije smenjen

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.06.21. | 16:38

Vodeći čovek Evrolige ostaje na čelu

Grčka agencija SDNA lansirala je vest s vinjetom "ekskluzivno" da je Đordi Bertomeu smenjen sa čela Evrolige posle 20 godina, ali ta priča zapravo nije lepo formulisana. Đordi Bertomeu ipak nije smenjen sa čela elitnog klupskog takmičenja.

Kako je rečeno iz Evrolige nedugo pošto je inicijalna vest lansirana, ulazak jedanaest klubova u Bord ECA odgovara zahtevima klubova da budu više uključeni u rad, što je zapravo bilo najavljeno još posle sastanka održanog 26. aprila putem zvaničnog saopštenja. Dakle, proces uvođenja klubova na vrh ECA traje i klubovi će dobiti mogućnost da se više pitaju, ali Đordi Bertomeu ostaje Generalni direktor Evrolige.

Izabrane vesti

Da bude sve najjasnije, kako je objašnjeno, to da li će Đordi Bertomeu biti direktor Borda je samo formalnost koja suštinski ne menja način na koji će Evroliga da funkcioniše. Ovo je sve već bilo spremljeno za realizaciju, danas se samo dogodilo. Klubovi jesu jednoglasno izglasali da se Bertomeu skloni s vrha Borda, ali ostaje CEO.

Licencirani klubovi koji su ušli u Bord su Anadolu Efes, Barselona, Real Madrid, CSKA Moskva, Panatinaikos, Olimpijakos, Žalgiris, Olimpija Milano, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv i Baskonija.


tagovi

Đordi BertomeuEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara