""
""

Đorđević: Nije važno ko je u grupi, nama su cilj Olimpijske igre!

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.16. | 21:23

“Puna dvorana, veliko navijanje, veliko srce, opterećenje koje moramo da nosimo, a sa kojim ćemo sigurno znati da se izborimo, ne treba da nas sputaju, već sve to treba da bude vetar u leđa", poručio je selektor

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je dobro što je njegova ekipa na žrebu za olimpijske kvalifikacije izbegla neke od težih rivala, ali je istakao Orlovi ne smeju da potcene rivale.

Izabrane vesti

A to će u grupnoj fazi turnira u Beogradskoj areni, od 4. do 10. jula, biti Angola i Portoriko.
“Kada dobijete domaćinstvo kvalifikacionog turnira, kada imate tim takvog kvaliteta kao što je naš, kao i kontinuitet rada, onda nije bitno ko je sa vama u grupi, jer je cilj do koga morate da dođete plasman na OI. Kada pričamo o grupi, može da se kaže da smo izbegli neke jače rivale i dobili, uslovno rečeno, lakše protivnike iz nekih šešira, ali sve to ne treba da nas opusti. Svi dolaze rasterećeni u Beograd, svi znaju, a i mi znamo, da smo favoriti“, rekao je Đorđević za sajt KSS.

Ako sve prođe prema očekivanim prognozama, rival Srbije u finalu mogla bi da bude selekcija Češke.
“Sigurno je da će protiv nas sve ekipe probati da odigraju na najvišem mogućem nivou i jedino što ne smemo da uradimo je da, pored svega u šta verujemo, potcenimo timove koji su sa nama u grupi, ni Češku, ni Japan, ni Angolu, ni Letoniju, ni Portoriko“, naveo je on.

Selektor Srbije dodao je i da očekuje da veliku podršku i energiju sa tribina.
“Puna dvorana, veliko navijanje, veliko srce, opterećenje koje moramo da nosimo, a sa kojim ćemo sigurno znati da se izborimo, ne treba da nas sputaju, već sve to treba da bude vetar u leđa koji će nam pomoći da dođemo do cilja, do plasmana na Olimpijske igre“, jasan je Đorđević.

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaOI Rio 2016.košarkaši SrbijeAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara