"Aleksandar Đorđević"
"Aleksandar Đorđević"

Đorđević o Amerikancima: Ne zanima me, možemo i deset puta s njima

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.16. | 01:21

„Utakmica se ne igra 35, nego 40 minuta“, poručuje selektor Srbije posle poraza od Australije

Aleksandar ĐorđevićMoraćemo težim putem. Najpre da prođemo grupu, potom i da se borimo za medalju.

Košarkaši Srbije neprijatno su iznenadili naciju, porazom od Australije (80:95) u drugom kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Dovoljno za reči opreza Aleksandra Đorđevića.
Ova utakmica je, definitivno, bila dobra škola za nas. Moramo da je analiziramo i ispravimo greške“, rekao je selektor Orlova.

Izabrane vesti

Za razliku od uvodnog kola sa Venecuelom, kad smo slavili relativno lako, ovoga puta meč je bio izjednačen, ali u ključnim trenucima naš tim nije uspeo da zadrži koncentraciju, pa je na kraju pretrpeo možda i previše ubedljiv poraz.
Nije naš zaštitni znak da se tako lako predamo na kraju, jer je meč bio na tri poena do pet minuta pred kraj. Poraz je težak, ali trebalo bi da čestitamo protivniku koji je bio bolji. Razlika nije bila realna u odnosu na to kako se odvijala utakmica, ali ona se ne igra 35, nego 40 minuta“.

Bogdanović šutira preko BogutaNa još jedan detalj upozorio je selektor:
Neobjašnjivo mi je to kako nismo iskoristili bonus koji smo imali, jer to inače znamo kako da uradimo. Fizički smo dobro odgovorili. Australija je igrala jaku košarku, Mils i Delavedova su napravili razliku…“

Raduljica: Mora to još jače!

Odmah posle meča počele su kalukacije koja pozicija u Grupi A bi bila najbolja za naš tim. Druga nam je daleko, treća nas vodi na Sjedinjene Američke Države u eventualnom polufinalu, četvrta je suviše opasna da bismo nju „gađali“.
Srbija neće da kalkuliše, ko god nam bio potencijalni protivnik u četvrtfinalu. Igraćemo u svakom meču na pobedu. Ne zanima me da li ćemo igrati i deset puta sa reprezentacijom SAD. Moja filozofija je takva da nema kalkulacija…“, dodao je Aleksandar Đorđević.

Naredni meč naši košarkaši igraju protiv Francuske, u sredu od 19.15 po našem vremenu.

(FOTO: Action images)


tagovi

rio de žaneiro 2016Olimpijske Igre 2016Olimpijske igrekošarkaška reprezentacija SrbijeAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara