""
""

Đorđević opleo: Svetu ne odgovara da se Srbija bori za medalju!

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.09.15. | 11:15

Selektor reprezentacije Srbije dao vrlo interesantna zapažanja

Došlo je vreme za svođenje računa posle završenog 39. Evropskog prvenstva. Košarkaška reprezentacija Srbije takmičenje je završila na četvrtom mestu, što je unelo podeljenja mišljenja u srpskoj javnosti. Uspeh ili ne? Selektor Aleksandar Đorđević odlučio je da podeli svoja razmišljanja, u trenutku kada su se utisci slegli. 

Izabrane vesti

Ali, na početku, komentar o sudijama, suđenju i svemu što se spremalo, kako je sam naveo šef struke. Činjenica je da je grčki arbitar Hristos Hristodulu Srbiji sudio četiri utakmice u nizu, a na konstataciju novinara da je baš na svim tim utakmicama viđeno mnogo nelogičnih i sumnjivih situacija, Đorđević je rekao:
"Moj prijatelj, a-ha-ha. Nije! To je jedan dobar sudija, odličan sudija... Iskreno, ne znam kako to da objasnim, ne znam kako da objasnim odabir španskog sudije u našem polufinalu. O nekim stvarima koje smo pričali posle utakmice nisu za javnost, čisto da ne bismo priču usmerili na pogrešnu stranu... Čekamo pismeni izveštaj sudijske komisije, koji ćemo uporediti sa našim izveštajem, ali već sada znam da će se mnogo toga poklopiti u razmišljanju", rekao je Đorđević, koji je potom istakao:
"Ja sam još u prvoj utakmici dobio tehničku grešku posle jedne moje reakcije, jer sam video šta nam se sprema. Ne znam zašto se sportistima, koji se pripremaju kao i svi drugi, oduzima šansa da se pod istim uslovima bore za medalju. Nas ne vole u utakmicama za medalju. Njima ne odgovara da je Srbija u finalima, jer FIBA ništa ne dobija od nas. Ni ekonomski, ni marketinški. Srbija ima veliku košarkašku snagu, uvek je u borbi za medalju, ali Srbija svetu ne odgovara da se bori za medalju. Srbija na košarkaškom tržištu ne predstavlja ništa, osim mrvica moći ostalih, mnogo moćnijih federacija. Tako se i specijalne pozivnice dobiaju samo zahvaljujući novcu, tako se dobijaju i kvalifikacioni turniri".

Đorđević je, posle kratkog predaha, u istom tonu nastavio:
"Srbija ne može da se bori sa drugima ni na jednom drugom terenu osim na košarkaškom. Nama to jedino i preostaje. A mi smo u našim, unutrašnjim analizama to videli i osetili, šta nam se sprema. Mislim da je i te kako potrebno da u našim izveštajima naglasimo sve što se dešavalo i takve izveštaje ćemo poslati na uvid. Moramo da kažemo da se sa nekim stvarima ne slažemo".

Selektor je potom otkrio jedan interesantan detalj viđen posle utakmice sa Finskom. 
"Posle meča osmine finala protiv Finske prišao sam Goranu Radonjiću (genseku FIBA prim. aut.) i upitao ga: 'Šta je, da li vi to hoćete da nas izbacite odavde? Ne odgovara vam da igrate protiv nas?!'. Ja mu se ovom prilikom izvinjavam, jer je on prijatelj ove kuće. Utisak je da su i igrači osetili isto i meni je jako žao zbog toga. Zbog toga što nemaju nikakvu zaštitu. A možda je najbolji primer Toni Parker, koji je u utakmici za treće mesto prišao Milošu Teodosiću i rekao mu:'Ti svake godine igraš prvenstva, a tebe uopšte ne poštuju'. Mislim da to mnogo govori o svemu. Doći do najbolja četiri je uvek jako teško i neka bude stalno tako, da igramo polufinala, da se borimo za jednu loptu... Ali da nam priznaju Teodosićevu trojku, koja je bila čista kao suza, uz Raduljičin faul. Ali, ajde da ne pričamo sad o tome. Mi smo imali našu šansu koju smo izgubili. Nama ostaje najveći žal što smo se vratili bez medalje".

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaNikola KalinićNemanja BjelicaMiroslav RaduljicaMiloš Teodosićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2015Bogdan BogdanovićAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara