"Aleksandar Đorđević"
"Aleksandar Đorđević"

Đorđević: Žreb se našalio sa nama, ali vratićemo se još jači!

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.09.15. | 16:48

Selektor Srbije ponosan na ostvareno na Evropskom prvenstvo

Aleksandar ĐorđevićDelovalo je da možemo do samog kraja. Ali to jedno loše veče protiv Litvanije kao da je iscedilo poslednju zrnce krvi iz srpske reprezentacije. U borbi za treće mesto protiv Francuske bio je uočljivo da je propuštena šansa za finalom ostavila traga. Srbija je pretrpela poraz, pa se uprkos čudesnom početku kući vraća bez medalje. Možda baš zbog  tog čudesnog početka?
"Grupa u Berlinu je bila toliko jaka da pred početak turnira niko nije mogao da sa 100 odsto sigurnosti tvrdi da ćemo je proći. Naravno da smo verovali u to, ali niste baš mogli da tvrdite. I onda kada je trebalo da posle pet jakih utakmica u nokaut fazi naletimo na još teže izazove mi to nismo imali. Bilo je obrnuto. Žreb se malo našalio sa nama", ocenio je selektor Aleksandar Đorđević posle poraza od 68:81.

Završnica nedostojna svega onoga što su srpski košarkaši prikazali u Berlinu i Lilu. Ali nemaju Orlovi čega da se stide.
"Celo leto smo naporno radili. Imali smo samo jedan cilj, na kraju nismo uspeli, ali dali smo sve od sebe i veoma sam ponosan na ceo tim. Vratićemo se sledećeg leta još jači. To nam je u mentalitetu. Nikada nećemo odustati", rekao je Stefan Marković, a Đorđević se odmah nadovezao.
"Reči našeg zamenika kapitena... To je naš karakter! Njegov stil igre je ono što mi jesmo. Uvek do granice izdržljivosti. I ne samo on, nego svi mi. Naravno da žalimo zbog rezultata, mnogo je razloga za ovakav poraz. Ostali smo bez energije u finišu ovog turnira, ali uveravam vas: Vratićemo se sa još više srca. To nam zaista jeste u mentalitetu. Želimo na Olimpijske igre u Riju. Ali nekad izgubiš, nekad pobediš. Čestitam Francuskoj i tvrdim da ćemo sledeće godine biti bolji".

Izabrane vesti

Još jednom se selektor dopunio na Markovićeve reči. Kada su ga novinari upitali da prokomentariše sistem takmičenja na julskom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, na kome će učesnici morati da odigraju pet utakmica u razmaku od samo šest dana, Marković je rekao: "To je u dalekoj budućnost. Još ne razmišljam o tome. Možda i ne budem tamo".

Đorđević je uskočio: "Bićeš".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Stefan Markovićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2015Aleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara