Iz arhive: Gagić i Čanak pred gostovanje Partizanu (©Star Sport)
Iz arhive: Gagić i Čanak pred gostovanje Partizanu (©Star Sport)

Đorđe Gagić: Čanak će jednog dana postati selektor

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 09:33

Srpski centar pohvalio je svog trenera iz Lijetkabelisa

Sezona u Litvaniji završena je gotovo senzacionalnom titulom Ritasa posle trijumfa u seriji nad dugo neprikosnovenim Žalgirisom, dok je bronzano odličje uzeo Lijetkabelis Nenada Čanka i Đorđa Gagića.

Tim iz Panevežisa je do trećeg mesta stigao iako je ligaški deo završio na petoj poziciji, što je bio najslabiji učinak poslednjih godina. Uprkos tome, na putu do bronze savladao je dva, bolje rangirana tima.

Izabrane vesti

Za Čanka nije bilo mnogo prostora za slavlje, jer ga čekaju obaveze u Srbiji sa reprezentacijom do 20 godina.

“On je emotivan momak, pobednik, veruje ljudima. Sve su to veliki kvaliteti čoveka, on veruje ljudima bez obzira na situaciju. Imali smo nekih loših momenata, ali ostao je uz nas i rekao nam istinu“, rekao je Gagić za Basket News i nastavio sa pohvalama:

“Pokazao je emocije, to je dobro jer je košarka igra emocija. Poštujem ga i uvek sam govorio da je po meni verovatno najbolji mladi srpski trener. To on pokazuje godinama. Kada mu veruješ, on ti to vraća više nego što misliš“.

Dok se Čanak prebacuje na posao sa mladom reprezentacijom, Gagić smatra da ga u budućnosti čeka još i veća uloga.

“On je trener mlade ekipe, svoje kvalitete pokazuje godinama. Doći će njegovo vreme, najvažnije je da sačeka pravi trenutak. Verujem u njega i kažem to ne samo zbog dobrih odnosa sa njim, nego zbog njegovog karaktera. Njegov najbolji je kvalitet je to što je čovek. Čak i u teškim momentima, guraće te napred, neće nikad da te izda. Svi prate njegov primer. Zna košarku dobro, bio je i košarkaš. Verujem da će njegovi kvaliteti još više da procvetaju u budućnosti. Verujem da će jednog dana postati selektor, uveren sam“.

Reprezentaciju Srbije do 20 godina čeka Evropsko prvenstvo u Gdinji. Orlići su u Grupi A sa Grčkom, Francuskom i Poljskom.


tagovi

Đorđe GagićNenad Čanakkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara