Aleksandar Đorđević ©MN Press
Aleksandar Đorđević ©MN Press

Đorđević o planovima sa Kinom: Cilj sa svakim timom koji treniram su medalje

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 11:14

Srbin svestan težine zadatka, ali i optimističan pred izazove na klupi najmnogoljudnije zemlje sveta

Nešto više od mesec dana pošto je preuzeo funkciju selektora Kine Aleksandar Đorđević je u razgovoru za tamošnje medije otkrio ambicije u aktuelnom mandatu. Srpski strateg na čelo košarkaškog tima najmnogoljudnije nacije na planeti stigao je sa zadatkom da napravi zapažen rezultat na Mundobasketu 2023. godine, a sudeći po najavama, Đorđeviću pred nove trenerske izazove ne manjka samopouzdanja.

Strateg koji je u Kinu stigao sredinom novembra, od promocije radi na selekciji igrača uz fokus na domaćem šampionatu i prilikom prvog rezimea istakao je zadovoljstvo viđenim.

Izabrane vesti

"Pre svega, igrač mora da bude profesionalac, kao i da ima predstavu da je obući dres reprezentacije najveća čast koju igrač može da doživi", kazao je Đorđević i dodao: "Pored toga, igrači moraju da budu agresivni i inteligentni. Prema mojoj košarkaškoj filozofiji, elitni igrači moraju dobro da tumače igru i svoje pozicije. Moraju ne samo da razumeju šta mogu da donesu klubovima, već i da budu svesni uloga u reprezentaciji".

Đorđević je takođe istakao da građenje reprezentacije nije izbor 12 najboljih igrača te zemlje, već izbor 12 najpogodnijih ljudi kako bi snaga tima bila maksimalna, a potom se osvrnuo na konkretne ciljeve u narednoj godini. Fokus tokom 2023. biće na Svetskom prvenstvu koje sa sobom nosi i borbu za plasman na Olimpijske igre u Parizu godinu dana kasnije.

"Nikada ne kažem da je rival bolji od nas pre kraja utakmice. Moj cilj sa svakim timom koji treniram je da osvajam medalje. Da biste pobedili najbolje, potrebno je da se suočite sa njima kako biste znali njihove prednosti i mane, ali i otktrili svoje prednosti i neutralisali slabosti“, rekao je Srbin.


tagovi

Aleksandar Đorđevićkošarkaška reprezentacija Kine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara