Aleksandar Đorđević (Foto: Starsport)
Aleksandar Đorđević (Foto: Starsport)

Đorđević pun hvale za Fenerovog dželata Lučića: Izvanredan je, ima veliko srce i treba da uživa - zaslužio je

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 13:01

Trener Fenerbahčea Aleksandar Đorđević posle poraza od Bajerna govorio o stvarima koje su nedostajale ekipi, ali i sjajnom Vladimiru Lučiću

Ne cvetaju ruže Fenerbahčeu na startu sezone u Evroligi. Posle 10 kola ima tek tri pobede, a sinoć je doživeo sedmi poraz u susretu sa Bajernom (63:71). Gubio je Fener tokom čitavog susreta, uspeo da poravna u poslendjoj četvrtini, ali nije imao snage za preokret. Maestralni Vladimir Lučić je zatrpao koš istanbulske ekipe i od Aleksandra Đorđevića dobio velike pohvale posle meča.

17.00: (1,25) Zenit (17,0) Alba (4,40)

Izabrane vesti

Lučić je predvodio Bavarce sa 22 poena i sedam skokova - indeks 28. Đorđević je morao da prizna da je iskusni krilni košarkaš bio nerešiva enigma za njegovu ekipu.

"Mislim da je Lučić bio izvanredan. Čak i kada je Bajern pre dva dana izgubio od Čemnica (u Kupu Nemačke), bio je sjajan. Izgibili su od Monaka, ali je Lučić bio odličan. U sjajnoj je formi. To je pokazao i protiv nas tako što je pogađao teške šuteve", izjavio je Đorđević.

Svojevremeno je bivšeg košarkaša Partizana u Minhen doveo upravo Đorđević. Sarađivali su i u reprezentaciji Srbije.

"Poznajem ga, zato sam ga i želeo u Bajernu, zato sam se borio za njega u reprezentaciji. Lučić je Lučić. Neka uživa u ovom trenutku karijere. Zaslužio je. Ima veliko srce".

Što se tiče samog susreta, istakao je da je njegovoj ekipi nedostajao jedan precizan šut u ključnim trenucima, koji je mogao da je podigne kada se lomilo. Za razliku od Bajerna.

"Čestitke Bajernu, pogodili su neke važne šuteve u prelomnim trenucima i tako se podigli u završnici. Nama je nedostajao taj jedan veliki šut koji smo tražili tokom čitave utakmice. Nismo dobro šutirali iako smo uspeli da stvorimo dobre pozicije. Uz sav intenzitet i napor koji smo uložili, moramo da naučimo da reagujemo u ovakvim situacijama. Još jedna utakmica je pred nama, tako da moramo da nastavimo dalje".

Najbolji pojedinac u novom porazu Fenera bio je još jedan reprezentativac Srbije - Marko Gudurić (16 poena i dve asistencije). Dobio je pohvale i od Bajernovog pomoćnog trenera Slavena Rimca, koji je prisustvovao konferenciji umesto Andree Trinkijerija.

"Teška nedelja je za nama i porazi od Monaka i Čemnica. Nismo imali mnogo vremena da se spremimo. Naš tim je odigrao sjajno u odbrani i uspeo da dođe do pobede, zahvaljujući pre svega odbrani. De Kolo je meč završio sa dva poena. Mislim da nas je samo Gudurić mučio u prvom poluvremenu. Osim toga, mogu da kažem da nam je odbrana bila jako, jako dobra", izjavio je Rimac.



tagovi

Fenerbahče BekoKK FenerbahčeAleksandar ĐorđevićMarko GudurićKK Bajern MinhenVladimir Lučić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara