(©FIBA)
(©FIBA)

Orlići u četvrtfinalu Svetskog prvenstva! Pregažena Dominikanska Republika 30 razlike, sledi meč sa SAD

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 20:58

Izabranici Dragoljuba Avramovića sjajno odigrali meč osmine finala - 107:77

Još jedna ubedljiva pobeda Orlića na Svetskom prvenstvu U17 u Malagi!

Izabranici Dragoljuba Avramovića su u osmini finala pregazili Dominikansku Republiku, a meč su rešili već u drugoj četvrtini - 107:77 (21:22, 33:17, 30:22, 23:16). Na narednoj stanici čeka ih znatno teži rival - selekcija SAD koja je aktuelni svetski šampion. Amerikanci su u osmini finala surovo ponizili Egipat - 103:48.

Izabrane vesti

Nešto sporiji start su imali mladi košarkaši Srbije, ali su u drugom periodu postavili sve na terenu na željeno mesto. Napravili su seriju 13:0 i došli do dvocifrenog vođstva 36:25. Postali su mnogo sigurniji, a i imali su znatno više samopouzdanja. Leteli su po terenu, pa im rival ništa više nije mogao. Ubacili su u drugoj četvrtini 33 poena, primili 17 i već tada u velikoj meri prelomili utakmicu. Na poluvreme su otišli sa prednošću - 54:39.

U nastavku su malo usporili ritam, ali se odnos snaga nije menjao. Bili su bolji u svim segmentima igre, a dobro ih je služio ovog puta i šut sa distance. Pogodili su devet trojki iz 15 pokušaja (60 odsto).

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Bogoljub Marković, kome je samo skok nedostajao da ostvari dabl-dabl učinak - imao je 18 poena (3-2 za tri) i devet uhvaćenih lopti. Filip Jović je proveo samo 12 minuta na terenu, al je to bilo dovoljno da ubaci 16 poena.

Viktor Mikić je došao do dabl-dabla - 12 poena, 10 skokova. Ognjen Stanković je bio blizu - 12 poena, devet skokova. Milošević je brojao do 11, Đulović i Bošnjaković do deset.

Srbija je pre ubedljivog slavlja protiv Dominikanske Republike, prikazala dva slična izdanja u drugom i trećem kolu grupne faze protiv Novog Zelanda i Kanade. Neuspešna je bila samo na startu kada je poražena od Francuske. A tek sad je čeka prava poslastica i duel sa Amerikancima. Teže verovatno nije moglo...


tagovi

Dragoljub Avramović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara