Slavlje košarkaša Srbije (©FIBA Basketball)
Slavlje košarkaša Srbije (©FIBA Basketball)

Orlići u polufinalu Evropskog prvenstva posle velikog preokreta!

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 17:42

Kapiten Milijašević pokrenuo ekipu u ključnim trenucima, overen je i plasman na Svetsko prvenstvo

Muška juniorska reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Izmiru! Puleni selektora Vladimira Đokića su posle velikog preokreta u četvrtfinalu savladali Izrael rezultatom 68:62 (15:20, 7:19, 22:11, 24:12) i igraće za medalju. Protivnik u polufinalu biće bolji iz duela Španije i Italije.

Ovaj trijumf istovremeno znači i plasman Srbije na Svetsko prvenstvo igrača do 19 godina, koje će se igrati sledećeg leta.

Izabrane vesti

Orlići su se ozbiljno mučili u većem delu utakmice i posle minusa od 13 poena u 27. minutu utakmice (33:46) situacija nije bila dobra. U dvocifrenom minusu naši momci bili su i minut i po pre kraja trećeg perioda (40:50). Međutim, ni to ih nije pokolebalo! Do kraja trećeg dela utakmice uspeli su da svedu prednost rivala na šest poena (44:50) i zatim jurišom krenuli ka pobedi.

Srbiju je pokrenuo kapiten Ilija Milijašević, poenima, ukradenom loptom, pa asistencijom ka Jovanu Ristiću koji je pogodio za samo minus jedan – 52:53. Ubrzo zatim je Aleksa Milenković izjednačio 54:54, da bi dva bacanja Đorđa Ćurčića donela Srbiji i prednost – 56:54.

Sa tim preokretom, sve na terenu se okrenulo u korist Srbije. Orlići su se za sve pitali od tog momenta, dok su se noge izraelskih košarkaša klimale. Pet brzih poena Milijaševića povisli su prednost našeg tima na 63:57, uz četiri minuta pre kraja. Bili su to trenuci u kojima su Orlići i definitivno prelomili rezultat. Do kraja su uspeli da ostanu koncentrisani, privedu meč kraju i proslave veliku, bitnu pobedu.

Listu strelaca predvodio je Milijašević sa 16 poena i osam asistencija. Marko Šarenac je dodao 14 poena uz 11 skokova, dok je dvocifren učinak imao i Ćurčić sa 13 poena.

Sada čekamo sledećeg rivala, pa po medalju!


tagovi

juniorska košarkaška reprezentacija SrbijeIlija MilijaševićJovan RistićĐorđe Ćurčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara