Košarkaši Srbije (©fiba.basketball)
Košarkaši Srbije (©fiba.basketball)

Orlovi bruse formu za Svetsko prvenstvo i protiv Crne Gore

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 14:48

Košarkaši savez Crne Gore obelodanio da će u okviru priprema za planetarnu smotru odmeriti snage i sa Srbijom

Košarkaška reprezentacija Srbije će na predstojećem Svetskom prvenstvu igrati u Grupi sa selekcijama Južnog Sudana, Kine i Portorika, a delimično je poznat i plan priprema.

Očekuje se da Orlovi budu deo tradicionalnog Akropolj kupa gde će im rivali biti Grčka i Italija od 8. do 10. avgusta, a Košarkaški savez Portorika je objavio da će protiv Srbije igrati i u pripremnom periodu i to 16. avgusta u Beogradu. Obelodanjeno je i od strane KS Crne Gore da će ukrstiti koplja sa selekcijom Svetislava Pešića.

Izabrane vesti

Kako se navodi, izabranici Boška Radovića će najpre gostovati Francuskoj 2. avgusta, dok će tri dana kasnije odmeriti snage i sa Orlovima. Crna Gora je dogovorila i nastup na turniru u Gruziji protiv domaćina i reprezentacije Irana, a na Mundobasketu će igrati u grupi D protiv Litvanije, Meksika i Egipta.

Što se tiče Srbije, poznat je i raspored grupne faze planetarne smotre, pa će na pozornicu u Manili izaći dan posle velikog otvaranja, pošto je susret sa Kinom, koju sa klupe predvodi naš bivši selektor Aleksandar Đorđević, zakazan za 26. avgust od 14.00 po srendjoevropskom vremenu. U istom terminu dva dana kasnije Orlovi igraju protiv Portorika, dok će na poslednjem koraku u grupnoj fazi izaći na crtu Južnom Sudanu, 30. agusta od 14.00.

Početak druge faze zakazan je za 31. avgust, dok će finale biti odigrano 10. septembra sa početkom u 10.00 časova po srednjoevropskom vremenu.



tagovi

košarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija Crne GoreMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara