Košarkaši Srbije (©fiba.basketball)
Košarkaši Srbije (©fiba.basketball)

Orlovi na Mundobasketu šire krila protiv Kine 26. avgusta

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.04.23. | 15:29

Poznat raspored utakmica reprezentacije Srbije na planetarnoj smotri

U Manili je održan žreb za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će se od 25. avgusta do 10. septembra održati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Srbija je smeštena u Grupu B sa selekcijama Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Obelodanjen je i raspored utakmica, a Orlovi će na premijeri igrati protiv reprezentacije Kine, koju sa klupe predvodi bivši selektor Srbije i proslavljeni reprezentativac, Aleksandar Đorđević.

Izabrane vesti

Duel sa Kinezima zakazan je za 26. avgust, a tačan termin odigravanja biće naknadno poznat. Dva dana kasnije izabranici Svetislava Pešića ukrstiće koplja sa selekcijom Portorika, a tačku na grupnu fazu staviće protiv debitanta, Južnog Sudana, 30. avgusta.

Svi mečevi Grupe B biće održani u Kezon Sitiju, najvećem gradu na glavnom ostrvu Luzon i nalazi se u okrugu Manile. Mesto odigravanja biće dvorana Araneta Koliseum, kapaciteta 14.429 gledalaca za košarkaške mečeve.

U drugoj fazi takmičenja, dva prvoplasirana tima iz Grupe B formiraće novu grupu (I), zajedno sa dve najbolje selekcije iz Grupe A, koju čine Angola, Dominikanska Republika, Filipini i Italija.

RASPORED SRBIJE NA MUNDOBASKETU

26. avgust

Južni Sudan - Portoriko

Srbija - Kina

28. avgust

Kina - Južni Sudan

Portoriko - Srbija

30. august

Južni Sudan - Srbija

Kina - Portoriko


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023košarkaška reprezentacija KineJužni Sudankošarkaška reprezentacija Portorika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara