Svetislav Pešić (Foto: ©KSS)
Svetislav Pešić (Foto: ©KSS)

"Orlovi" operaciju "Pariz 2024" započinju 24. juna, u planu šest kontrolnih mečeva

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 13:40

Bazični deo pripema će izabranici Svetislava Pešića ponovo odraditi u Staroj Pazovi, dok ih potom očekuje odlazak u Lion na meč sa Francuzima i Abu Dabi gde će snage odmeriti sa Australijom i SAD

Košarkašku reprezentaciju Srbije ovog leta očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Parizu (26. jul - 11. avgust), na koje će otići sa najvišim ambicijama, kako ličnim tako i celokupne nacije s obzirom da će se na najvećoj sportskoj smotri predstaviti kao aktuelni svetski viceprvaci. Još će ovdašnja javnost morati da se strpi oko konačnog spiska igrača koji će se staviti na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću za tu akcijiu i hoće li među njima biti najboljeg igrača NBA lige, Nikole Jokića, međutim ono što je sada poznato jeste plan priprema našeg tima koji će se odviti u tri faze, a zvanični početak imaće 24. juna.

Tog dana će se održati timsko okupljanje u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi koja je bila baza "orlova" i pred prethodna dva velika takmičenja - Evropsko prvenstvo 2022. i Mundobasket 2023. U više navrata su igrači i stručni štab naglašavali zadovoljstvo uslovima koje imaju tamo, posebno iz razloga potpune izolacije i mira koji mnogo znače, tako da ništa na tom planu nisu želeli da menjaju. To je što se tiče zvaničnog okupljanja, međutim uvodni treninzi će početi sedam dana ranije, dok će igrači koji to budu želeli moći da individualno treniraju već od 3. juna. Naravno, ukoliko im klupske sezone to budu omogućile.

Izabrane vesti

U Staroj Pazovi će "orlovi" raditi sve do 11. jula i za to vreme odigrati dve pripremne utakmice zatvorenog tipa u beogradskoj Areni. Najpre protiv Holandije 5. jula pa potom sa Turskom dva dana kasnije dok će nakon toga otputovati za Lion gde će 12. jula odigrati kontrolni meč protiv Francuske. Šest dana će srpski košarkaši provesti na putu pošto nakon što odmere snage sa domaćinom Olimpijskih igara, dan kasnije idu za Abu Dabi, što je selektor Pešić otkrio u intervjuu koji je dao Mozzartsportu početkom godine. Na Bliskom Istoku će naši momci za rivale imati dve prvoklasne reprezentacije - Australiju 16. jula i američki "drim tim" 17. jula što će predstavljati uvertiru pred duel koji će dve selekcije odigrati na startu grupne faze 28. jula.

Odmah posle te utakmice sledi povratak za Beograd i finalizacija urađenog posla. Do kraja priprema će srebrni sa Svetskog prvenstva u Manili tradicionalno odigrati još jednu utakmicu u Areni protiv protivnika koji još treba da se odredi. Biće to prilika da beogradska publika isprati "orlove" put Pariza na koji će oni krenuti 24. jula, četiri dana pre prvog takmičarskog meča.

Srbija će na Igrama nastupati u Grupi C zajedno sa selekcijama SAD, Južnog Sudana i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku čije ime tek treba da se sazna.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara