Kevin Panter i Danilo Anđušić (© Star Sport)
Kevin Panter i Danilo Anđušić (© Star Sport)

Osmesi pred Fenerbahče - obračun bekova za odlazak sa treninga i poklon Pantera

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 13:35

Crno-beli raspoloženi pred naredni duel Evrolige koji se igra u četvrtak od 21 čas u Štark areni

Poraz protiv Crvene zvezde je već prošlost. Ekipa Partizan Mozzart Beta ga je arhivirala, konstatovan je neuspeh na kupu u Nišu, ali sezona je takva da su naredni izazovi odmah iza ugla i to vrlo bitni - borba za plasman u plej-of Evrolige. Već u četvrtak u Štark arenu stiže Fenerbahče, a crno-beli će imati priliku u prepunoj dvorani da naprave dodatni korak ka mestu među najboljih osam gde se trenutno nalaze. Ako je sudeći po raspoloženju igrača na treningu, atmosfera u timu je opuštena, a poraz protiv Crvene zvezde na prvi pogled nije ostavio trag.

Izabrane vesti

"Rekao sam igračima da kada se neko takmičenje završi, nema više razmišljanja o tome, bez obzira da li je pobeda ili poraz. Imamo još takmičenja na koje se fokusiramo. Nastavljamo sa Evroligom gde nas stiže Fenerbahče", rekao je Željko Obradović.

Da ovo nisu samo prazne reči trenera crno-belih, videlo se i po reakciji igrača. Posle žestokog treninga, većina je ostala na terenu da šutira, ali dva obračuna su se posebno istakla. Na jednoj strani su to Jam Madar i Matijas Lesor. Već standardan tandem koji se nadmeće iz dana u dan, bilo da je to u zakucavanjima, šutevima, pa čak i kockicama, uvek su jedan protiv drugog, a ni pred Fenerbahče nije bilo drugačije.

Ipak, posebnu pažnju izazvali su Kevin Panter i Danilo Anđušić. Dva šutera u Partizan Mozzart Betu su naporno radila na jednom košu, Panter je dodavao loptu srpskom internacionalcu koji je očigledno odrađivao vežbu. Međutim kada se to okončalo došlo je vreme za obračun i to dalekometni.

Niko nije mogao da ode kući dok ne pogodi šut sa skoro polovine igrališta. I tako su krenuli, iz mesta, iz driblinga, prvo Panter, pa Anđušić... Ređali su se promašaji, a onda se Panter obratio Madaru.

"Gledaj sada kako odlazim", rekao je Panter sve sa ciljem da podigne samopouzdanje.

Još nekoliko promašaja i na kraju...pobeda Pantera... Pogledajte kako je to izgledalo.

Podsetimo da su crno-beli u velikoj seriji pobeda kada je u pitanju Evroliga. Trenutno su na učinku od 13 pobeda i 11 poraza što je dovoljno za deobu šestog mesta zajedno sa Baskonijom, Valensijom i Žalgirisom. Svi pomenuti timovi imaju isti odnos pobeda i poraza.

Što se tiče Fenerbahčea, oni su samo jedan korak ispred Partizan Mozzart Beta sa 14 pobeda. Međutim ono što je vredno pomena je da Fenerbahče stiže u glavni grad Srbije posle velike pauze bez utakmica jer su svi sportski događaji u Turskoj otkazani zbog razornog zemljotresa.

Eventualna pobeda crno-belih bi dodatno pomerila tim među najboljih pet na tabeli s obzirom da je ekipa Željka Obradovića već pobedila Fenerbahče ove sezone i to na meču u Istanbulu.



tagovi

Kevin PanterDanilo AnđušićKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara