Screenshot - twitter.com/aekbcgr
Screenshot - twitter.com/aekbcgr

Ostin Holins se seli u Atinu, karijeru nastavlja u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.01.24. | 14:31

Bivši košarkaš Crvene zvezde na novom zadatku posle kratkog angažmana u Žalgirisu

Posle sezone u dresu Crvene zvezde, nije uspeo da se izbori za veću ulogu u Makabiju, velikim delom i zbog povreda. Nedavno je dobio priliku u Žalgirisu, ali se posle oko mesec provedenih dana u Kaunasu rastao sa litvanskim šampionom. Ipak, nije dugo bilo potrebno Ostinu Holinsu da pronađe novi angažman.

Kako je i zvanično potvrđeno, Holins je potpisao ugovor sa atinskim AEK-om i do kraja sezone će sa ekipom Đoana Plaze nastupati u grčkom prvenstvu i FIBA Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Iskusni američki košarkaš se obavezao na vernost Atinjanima do kraja sezone i nema sumnje da će biti veliko pojačanje za grčki klub koji ima visoke ambicije na međunarodnoj sceni, s ozbirom da iza sebe ima 120 nastupa u Evroligi.

AEK je letos napravio kvalitetnu ekipu sa idejom da napadne titulu u Ligi šampiona i tako na najbolji način obeleži vek postojanja kluba, ali su igrači poput Bena Meklmora i Mfiondua Kabengelea prevremeno digli sidro (Meklmor u Breoganu, Kabengele u Veneciji).

Nedavno je Plaza dobio i dva velika pojačanja u bivšem NBA igraču Brendonu Najtu, ali i grčkom reprezentativcu Dimitrisu Agravanisu. Riki Lido se nije dugo zadržao, pa je posle samo par sedmica napustio klub.

Za Holinsa je ovo deveti klub na Starom kontinentu, a probio se nastupima u nemačkoj Fehti, pa je potom proveo dve godine u Zenitu, pre nego što je stigao na Mali Kalemegdan. Sa Zvezdom je osvojio triplu krunu.


tagovi

KK AEKOstin HolinsFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara