Ostoja Mijailović o pomoći za klubove iz Izraela: Znamo kako je igrati u gostima zbog rata

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.12.23. | 19:01

Košarkaški klubovi iz Izraela i dalje igraju internacionalne utakmice u Beogradu

Onog momenta kada se rat razbuhtao u Izraelu, predsednik Partizan Mozzart Beta Ostoja Mijailović je istakao da su svi klubovi dobrodošli da igraju u Beogradu dok se situacija u njihovoj zemlji ne smiri. Od tada je prošlo dva meseca, a prvi čovek kluba iz Humske je pričao za Izrael Hajon o činjenici da je Srbija pomogla sportskim kolektivima iz Izraela.

Izabrane vesti

"Nema razloga da se mnogo objašnjava. Mi smo prijatelji, a prijatelji su tu za vas u teškim trenucima“, objašnjava Mijailović na startu intervjua, a potom dodaje:

"Partizan je iskusio kako izgleda igrati u gostima zbog rata. Znamo kakav je osećaj, pa smo ponudili svoju pomoć".

Upitan je Ostoja Mijailović da li je Beograd bezbedan grad za Izraelce?

"Beograd je bezbedan za sve. Kao što vidite, mi smo veoma dobri domaćini, a naša zemlja je otvorena za sve. Da, postoje izvesni izazovi, ali uveren sam da su svi bezbedni u Beogradu".

Potom je usledilo pitanje šta misli o ratu?

"Šta mogu da mislim o ratu? Nažalost i ja sam bio učesnik rada kada sam imao 19 godina. Morao sam da uzmem pušku u ruke i branim svoju zemlju. Rat nikada nije dobar, rat sam po sebi je užasan i posledice rata će se osećati godinama koje tek dolaze. Samo solucija mira može da donese blagostanje".

Konstatovao je Mijailović da nije čuo da je neko u Evroligi tražio da se klubovi iz Izraela suspenduju dok se rat ne završi kao što je slučaj sa Rusima.

"Sada zalazimo već previše u politiku, Srbija i Rusija imaju snažnu konekciju, baš kao što Partizan ima konekciju sa CSKA Moskov koji je naš bratski klub. Ponavljam, mislim da sportisti ne treba da prestanu sa svojim aktivnostima".

Za kraj je prokomentarisao situaciju sa izraelskim reprezentativcom Jamom Madarom koji je igrao sjajno u Partizanu, ali se saradnja nije okončala na najlepši način.

"Naravno da bismo potpisali nekog izraelskom igrača. Mi smo bili srećni kada je Jam Madar došao kod nas. Način na koji je naša saradnja okončana neće imati uticaj na dolazak nekog izraelskog internacionalca u budućnosti".



tagovi

Ostoja MijailovićKK Partizan

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara