Ostoja Mijailović: S 1.100.000 otkupili smo 2.700.000 evra duga! Forsiraćemo naše igrače, makar nikad ne napravili rezultat

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.04.19. | 09:04

“Ponekad igrate protiv neke ekipe i ne znate da li ste u Americi ili Beogradu, jer je na terenu cela američka petorka. Ovo je ipak Srbija, zemlja košarke“, kaže prvi čovek crno-belih

Partizan je ofanzivu na titulu šampiona Srbije započeo uz ubedljivu pobedu nad Mega Bemaksom, gde je odličan utisak već na debiju ostavio novajlija Vasilije Pušica.

Oko 3.000 gledalaca u dvorani Aleksandar Nikolić zadovoljno je posmatralo plejadu mladih srpskih košarkaša kako špartaju parketom u susretu s Mega Bemaksom, što će očigledno biti klupska filozofija u budućnosti. To je priznao i predsednik Parnog valjka Ostoja Mijailović, koji je tokom razgovora za Kurir izjavio da će Partizan nastaviti politiku forsiranja domaćih igrača, što je dodatno obradovalo inače podeljeno navijačko jezgro.
“Ponekad igrate protiv neke ekipe i ne znate da li ste u Americi ili Beogradu, jer je na terenu cela američka petorka. Mi nećemo tako. Prioritet su nam naši momci, pa po cenu da nikada ne napravimo rezultat. Ovo je ipak Srbija, zemlja košarke“.

Izabrane vesti

Ovakva najava poklapa se sa pričom da bi u Humsku 1 mogao da se vrati nekadašnji kapiten Dragan Milosavljević.
“Bilo bi mi drago da se vrati, ali ne zavisi sve od na. To je pravac koji je zacrtao i stručni štab. Lončar i Trinkijeri se jako dobro razumeju u svojoj posao i to ću poštovati. A od njih ću tražiti odgovornost“, kaže Mijailović za Kurir.

Partizan uveliko planira budžet za narednu sezonu.
“Ove godine smo vratili 1.100.000 evra starog duga, a to su diskontovana potraživanja iz prethodnih godina. Samo za sudski postaupak Bori Beravsu iz 2008. smo nedavno platili 56.000.000 dinara. Sa tih milionom, naš igrački kadar sa stručnim štabom bi koštao oko 2.500.000 evra“.

Objasnio je Mijailović šta znači termin „diskontovana potraživanja“...
“Mi smo za 1.100.000 evra otkupili oko 2.700.000 evra duga. Retko je kome to jasno. Struktura duga je podejena na igrače, banku i ostale poverioce. Došli smo u situaciju da tužimo bankuz koja sada nama duguje 181.000.000 dinara. Potraživanja igrača i trenera od 3.400.000 evra sveli smo na 1.700.000 evra pregovorima i ostalo je da platimo još 600.000 evra. Tako smo ukupno na razne načine smanjili ukupan dug za 4.200.000 evra. Mi nismo koristili raznrazne trikove kako bi izigrali poverioce, isplatilo nam se što smo otvoreno razgovarali. Povratili smo ugled kod partizanovaca“, ističe Mijailović za Kurir.

Prvi čovek Partizana veruje da Partizan zaslužuje da se nađe u najužoj konkurenciji za specijalnu pozivnicu Evrolige, a zatim je prokomentarisao i dešavanja iz finalne serije Jadranske lige.
“Tako nešto nisam video nigde u Evropi. Mi nikada nećemo da budemo deo toga, jer šteti svima. Taman da nikada ne napravimo uspeh“.

Kompletan intervju s Ostojom Mijailovićem možete pronaći u štampanom izdanju Kurira

Foto: Star Sport


tagovi

Ostoja Mijailović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara