Foto: MN press
Foto: MN press

Ostoja Mijailović: Sledeće nedelje ćemo imenovati sportskog direktora

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.03.21. | 14:00

"Neću o imenu, najvažnije je da su se klupska i negova filozofija poklopile, siguran sam da ćemo uspeti..."

Nije Partizan imao snage, ni sreće, ni koncentracije da u završnici meča sa Metroplitanom napravi završni korak ka plej-ofu Evrokupa koga neće videti drugu sezonu zaredom. Ipak, za razliku od prošlog proleća kada mu je pandemija korona virusa surovo prekinula san o evropskom trofeju i povratku u Evroligu, realnost je ovog puta potpuno drugačija. Od starta takmičenja su se crno-beli kretali između sjaja i očaja, pa se ulazak među osam najboljih u Evrokupu sveo na ljubljanskih 40 minuta protiv francuskog tima..

Izabrane vesti

"Sigurno da nam je žao što nismo u plej-ofu Evrokupa koji smo postavili kao jedan od ovosezonskih ciljeva. Ali iskreno ne možemo biti nepošteni i reći da je prilika propuštena samo u pomenutom duelu u koji smo ušli bez trojice visokih igrača, sa trojicom juniora. Mislim da smo dobro odigrali meč, da su momci do poslednjeg zvuka sirene dali sve što je do njih...", kaže za Mozzart Sport predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Ne libi se da pogleda u relativno blisku prošlost sa prelaska iz protekle u aktuelnu sezonu, koja je ispostaviće se značajno uticala na sadašnjost...

"Znam da ljudi vrlo rado izvlače paralele između dve sezone, ali često zanemarujući nekoliko važnih činjenica. Prva je da smo nenadano ostali bez trenera koji je odlučio da promeni sredinu, a druga da smo upravo na njegovu inicijativu sa većinom igrača produžili ugovore. Pokazalo se da se oni nisu uklopili u filozofiju novih trenera kojima je, ako ćete iskreno, bio značajno smanjen manevarski prostor, jer je sastav praktično već bio popunjen po želji prethodnika. Sve to, uz prošlogodišnji prekid sezone koji nam nije dozvolio da rezultatski, pa i finansijski, materijalizujemo uspehe, uticao je da ove takmičarske godine budemo lošiji. Ali nismo dozvolili da ta rezultatska posrtanja utiču na stabilnost kluba."

Zna Mijailović da simpatizere najviše bole porazi, posebno oni koji odlučuju o nastavku puta ka trofejima.

"I mene bole. Ali i kad boli ne treba ulaziti u paniku, već realno sagledati situaciju. Već sam rekao o problemima koje nam je nanela pandemija. Ali nismo želeli da nam taj prekid sezone nanese udarac kao svojevremeno Nolan Smit... Da ne pričam koliko se dugova prema igračima vuklo. Prošle sezone smo se 'rastegli' koliko smo mogli, od Parahovskog, Mekadua... Sve smo to sanirali i nastavili dalje, ali i nastavili da ulažemo u mlade. I ne sumnjam da će se to isplatiti, ne gledamo samo iz finansijskog ugla, već i rezultatskog..."

Dok priča o aktuelnoj situaciji, predsednik crno-belih pominje rezultate, ali ne ulazi i u deo za koji je zadužena košarkaška struka na čijem čelu će uskoro biti pojačanja.

"Već sledeće nedelje ćemo imenovati sportskog direktora. Neću o imenu. Najvažnije je da su se klupska i negova filozofija poklopile. Siguran sam da ćemo uspeti..." tajnovito dodaje Mijailović.

Ali bez zadrške da će Partizan stići na kraj željenog puta, ma koliko on sa ove distance izgledao daleko...

"Vratite se skoro četiri godine unazad. Setite se šta su o meni pričali, ali i koji smo mi plan izneli... Nisu verovali da ćemo doći do Evrolige. Bili smo na pragu koji nismo prešli. Ne našim greškama. Jednostavno bila je viša sila. Ali, nismo klonuli. Nastavili smo da radimo... Tako je i sada...", završio je Mijailović.


tagovi

KK PartizanJadranska ligaEvrokupOstoja Mijailović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara