©AFP
©AFP

Otišao Brada, došla pobeda: Veliko iznenađenje u teksaškom derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.21. | 04:17

Hjuston slavio u San Antoniju

Prva utakmica bez Džejmsa Hardena i pobeda. Tek četvrta za Hjuston u dosadašnjih 10 ove sezone. I to, izvojevana u teksaškom derbiju, u gostima kod San Antonija.

Malo ko se nadao tome, ali Rakete su uspele da u uzbudljivom meču savladaju četu Grega Popovića (107:105).

Izabrane vesti

Predvodio ih je Kristijan Vud sa 27 poena i 15 skokova, a istakao se i Sterling Braun, koji je zauzeo Hardenovo mesto u startnoj postavi, sa 23 poena, sedam skokova i tri asistencije za 36 minuta. Sparsima nije pomogla partija karijere Keldona Džonsona, koji je ubacio 29 poena. Pratio ga je Loni Voker sa 16 poena, od kojih četiri trojke.

Serijom 15:2 gosti su došli do prednosti 105:101 na 1:46 pre kraja i uspešno sačuvali vođstvo do kraja. Imao je Demar Derozan šut za produžetak na 0,9 sekundi, ali nije pogodio posle čega je usledio faul nad Pi Džej Takerom i uspešno izvedena bavanja, pa je San Antonio pretrpeo šesti poraz, a ima isto toliko pobeda.

Priliku da se iskupe za neočekivan neuspeh izabranici Grega Popovića imaće već za 24 sata protiv istog rivala i na istom mestu.

Zanimljivu izjavu posle utakmice dao je trofejni stručnjak s klupe Sparsa.

"Ovaj poraz nema veze sa odbranom ili napadom, već ima veze sa ušima. Neki igrači nisu bili spremni da igraju, njih četvorica-petorica kao da su bili negde na ručku tokom meča", nezadovoljan je bio Popović, petrostruki NBA šampion sa San Antonijom.


NBA - REZULTATI

Filadelfija - Majami 125:108

/Milton 23 - Robinson 22/

San Antonio - Hjuston 105:109

/Džonson 29 - Vud 27/

Toronto - Šarlot 111:108

/25 Bušer - Rozir 20/

Denver - Golden Stejt (u toku)

Portland - Indijana (u toku)



tagovi

Greg PopovićDžejms HardenHjuston RoketsSan Antonio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara