Otkaz Kurtinaitisu, Trifunović ostaje pomoćnik Maljcevu

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.21. | 16:44

Uprava Himkija smenila Litvanca i Rusa postavila za privremenog šefa stručnog štaba

Strpljenje je izdalo upravu Himkija koja je posle (još jednog) debakla od Anadolu Efesa (99:66) uručila otkaz litvanskom stručnjaku Rimasu Kurtinaitisu i za privremenog glavnog trenera imenovala Andreja Maljceva. Promena u vrhu stručnog štaba moskovskog kluba koji se davi na dnu tabele Evrolige za katastrofalnim skorom od dve pobede u 20 utakmica i koji je na polovičnom učinku u VTB ligi (5-5), neće uticati na poziciju Aleksandra Trifunovića. Srpski trener koji se Himkiju pridružio polovinom decembra ostaje asistent Maljcevu.

Izabrane vesti

"Svi koji godinama vole i podržavaju Himki, navijači, sponzori, partneri, nisu očekivali da ćemo se naći u teškoj situaciji i da će naš tim napraviti ovakav rezultat. Izuzetno cenimo doprinos Rimasa Kurtinaitisa u razvoju kluba, učestvovao je u pisanju najboljih stranica naše istorije, ali u ovakvim okolnostima nismo imali drugu mogućnost. Odlučili smo da ga otpustimo i imenujemo Andreja Maljceva za vršioca dužnosti glavnog trenera. Andrej je odličan ruski stručnjak, poseduje iskustvo glavnog trenera, ali i mnoge titule u omladinskim timovima. Radio je pod vođstvom najuspešnijih evropskih stručnjaka. kada smo izvagali sve prednosti i nedostatke, odlučili smo da mu pružimo priliku da se dokaže kao glavni trener", saopštio je u pisanoj formi Pavel Astahov, generalni menadžer Himkija.

Rimas Kurtinaitis, legendarni litvanski košarkaš, a sada već bivši glavni trener ekipe iz Podmoskovlja, neslavno je završio drugi mandat u Himkiju koji je započeo krajem januara 2019. godine.

Prethodno, od marta 2011. do marta 2016. godine Himkiju je iscrtao put do titula VTB lige i Prvenstva Rusije (2011) i dva pehara Evrokupa (2012, 2015).

Na drugoj strani, njegov naslednik na klupi ruskog tima, Andrej Maljcev, jednu sezonu (2004-2005) bio je glavni trener Spartaka iz Sank Peterburga, kluba u kojem je proveo veći deo igračke karijere. Potom je punih 15 godina bio trener mlađih kategorija CSKA s kojima je osvajao brojne medalje da bi se pred početak ove sezone priključio stručnom štabu ekipe iz Podmoskovlja.

Maljcev će debi kao glavni trener imati u nedelju kada Himki u veoma važnom meču VTB lige dočekuje Uniks.



tagovi

Rimas KurtinaitisAleksandar TrifunovićHimki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara