Aleksandar Đorđević
Aleksandar Đorđević

Otpali Teo, Radulja, Kalina, Bjelica... Bobi glumi ubicu u Holivudu, Lučić vadi šraf iz noge, Đorđevićev apel Milutinovu: Odloži intervenciju

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.06.18. | 14:52

Selektor Đorđević okupio reprezentaciju

Povrede su još ranije sa spiska precrtale Bogdana Bogdanovića, Ognjena Kuzmića i Milana Mačvana, za još neke asove se moglo pretpostaviti da neće biti tu, a danas je postalo jasno da na kvalifikacionim utakmica protiv Gruzije (29. juna u Tbilisiju) i Nemačke (2. jula u Novom Sadu) selektor Aleksandar Đorđević neće moći da računa ni na Miloša Teodosića, Miroslava Raduljicu, Nikolu Kalinića, Nemanju Bjelicu i Marka Gudurića. A možda i još ponekog.

Ali da krenemo redom...
Imamo određeno problematiku, u vezi sa određenim povredama i ugovora igrača u klubovima. Neki igrači su tražili da ovaj prozor preskoče. Kao što i uvek govorim, Srbija će na teren izaći sa 12 najboljih, u ovom trenutku dostupnih“, rekao je Đorđević na prvom okupljanju reprezentacije.

Izabrane vesti

Potom i precizirao...
Raduljica je odlučio da ovaj prozor preskoči, zbog povrede koju želi da sanira. Nije spreman ni fizički ni mentalno da bude tu. Nikola Kalinić je takođe odlučio da preskoči ovaj prozor zbog svojih individualnih stvari. Nemanja Bjelica nije tu zbog svojih karakteristika sa ugovorom, pre 7. jula ne može da bude u timu. On ima problem isti kao i Jokić, koji ima tu određenu klauzulu u ugovoru. Miloš Teodosić ima duplu situaciju. I sa svojim ugovorom i sa povredom. U ovom trenutku je na terapijama i trudi se da zaleči povredu“.

Marko Gudurić se pojavio na razgovoru sa selektorom, ali ni on neće igrati jer ima problema sa povredom kolena. Ranije danas smo vas obavestili i o problemima Luke Mitrovića, koga su takođe zdravstveni razlozi sprečili da bude prisutan.

Simonović i Bjelica

Zato danas na početku priprema: Nemanja Nedović (Unikaha), Dragan Milosavljević (Unikaha), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Bilbao), Stevan Jelovac (Nižnji Novgorod), Ilija Đoković (Borac Čačak), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Đorđe Gagić (Partizan) i Nikola Mišković (Mega Bemaks).

Međutim, biće tu još nekih igrača...
Marjanović je u svojoj novoj, uzlaznoj karijeri. Karijeri umetnika“, kroz osmeh će Đorđević aludirajući na Bobijev holivudski debi  u filmu “Džon Vik 3“ u kome će glumiti ubicu uz zvezde poput Kijanu Rivsa, Hale Beri i Lorensa Fišburna.

Ali, 24. juna, Marjanović će se pridružiti ekipi u Novom Sadu i igraće protiv Gruzije i Nemačke.

Naknadno će se priključiti i Vasa Micić, Stefan Jović i Stefan Peno, kojima se još nisu završile sezone. Još igra i Vladimir Lučić, ali on će posle finala u Nemačkoj morati da izvadi šraf iz noge.
To mu već duže vreme smeta i to mora da uradi odmah kako bi bio spreman za dalje izazove“, pojašnjava Đorđević.

selektor sa Nedovićem

Situacija već nije tako jasna kad je u pitanju Nikola Milutinov.
Isto ima klupskih obaveza, posle bi sa klupskim lekarima trebalo da vidi da li ima potrebe da radi intervencije na kolenima koja ga muče. On bi mogao jako da pomogne ekipi, pauzirao je malo i pre ovog plej-ofa. Već sam razgovarao sa njim. Videćemo u razgovoru sa klupskim, ali i našim lekarima kakva će odluka biti. Mi ćemo poštovati svaku odluku. Mislim da možda može da otkaže tu intervenciju, ali to nije na meni“, kaže Đorđević.

Sve skupa, nije baš idealna situacija.
“Imam veliku zahvalnost prema svim igračima koji se odazivaju kako bi se izborili za mesto u timu u ovom prozoru. Dobra stvar je što možemo da proverimo veliki broj igrača. Imamo turneju u Kini na kojoj ćemo to i učiniti. Tu će igrati kombinovani sastav, proverićemo one na koje računamo u budućnosti... Baš je zanimljiva situacija i pomoć svih nam je preko potrebna. Svi shvataju i razumeju kompletnu situaciju i tražimo i mi način da osetimo taj vetar podrške u leđa. Drugačije ne znamo“, kaže Đorđević.

Ali, navikao nas je i on, a i svi naši košarkaši, da pobeđuju i kad su problemi i te kako prisutni.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara