Alen Smailagic (© Start Sport)
Alen Smailagic (© Start Sport)

Ovo ne radimo zbog novca

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.07.23. | 18:49

Alen Smailagić pričao je o ličnim ambicijama na startu priprema reprezentacije Srbije za Mundobasket

Klupska sezona tek što se završila a nove obaveze su već tu. Mnogi ljubitelji košarke će reći da zapravo ono najbitnije tek sledi - reprezentacija Srbije. Jer Partizan i Crvena zvezdo su jedno, a dres nacionalnog tima nešto sasvim drugo. Nešto što izaziva najveći ponos u Srbiji, nešto za šta treba najviše da se gine na terenu, a kako je i Alen Smailagić najbolje objasnio, to je nešto što se ne radi zbog velike plate, već iz srca.

Izabrane vesti

"Nije bilo puno vremena za odmor, ali to i nije toliko bitno jer mi je lepo što sam ovde, biće vremena neki drugi put za odmor, jer ovo ovde radimo zbog nas samih, a ne zbog novca", počinje uvek iskreni Alen Smailagić koji ima priliku da se još više uzdigne posle odlične sezone u dresu Partizan Mozzart Beta.

Sada ima idealnu šansu da pokuša da dođe do mesta koje bi ga odvelo na svetsku smotru košarkaša na Filipinima.

"Razmišljam o svemu, i o šampionatu i o drugim ekipama, ali...", zastaje na trenutka.

Onda ponovo iskreno dodaje šta je lični cilj.

"Svi pa i ja pre svega razmišljamo da li mogu da budemo među 12 igrača koji će ići na šampionat, pa onda o svemu ostalom. Moj lični motiv i cilj je definitivno da budem među 12, da dobijem što više minuta i da pokažem da zaslužujem poziciju".

Koliko god pažnja javnosti treba da bude usmerena ka momcima koji su stigli da brane dres Srbije, tema broj jedan je bez ikakve dileme Nikola Jokić. Kako je selektor Pešić istakao, Nikola se ne oseća metalno spremnim da iznese napor kakav bi morao na Mundobasketu. Iz tog razloga ovog leta neće biti deo nacionalnog tima.

"Nemam šta ja tu da pričam previše, njegova odluka koju podržavam. Čak ga i u potpunosti kapiram. Sada je jednostavno, mi koji smo tu treba da damo sve od sebe i da se svi borimo za svoje mesto u ekipi. Ono što je sigurno je da ćemo dati sve od sebe".

A zbog čega je to tako sigurno - opet popularni Smajli u svom stilu daje odgovor.

"Dobri su momci došli, uklapamo se svi, a vidi se da će biti dobra hemija čim je ovoliko ludaka na ovako malom prostoru".

Onda je logično pitati i ko će biti najluđi?

"E pa to će vreme i postupci pokazati", uz smeh završava Smailagić jedan od momaka koji bi definitivno mogao najviše da profitira u ovoj reprezentaciji i to ne finansijski kako je sam istakao već bi mu ionakodobra reputacija dodatno porasla. Transformisao bi se iz klupskog igrača u reprezentativnog, a to nikako nije mala stvar.

Sada je na njemu da se nametne Svetislavu Pešiću baš kao što je to uspeo sa Željkom Obradovićem u crno-belom dresu.

Plan priprema Srbije

U sklopu pripema za Svetsko prvenstvo, reprezentacija Srbije će u prvoj fazi odigrati tri trening utakmice zatvorenog tipa. Protiv Bosne i Hercegovine i protiv Poljske u Beogradu, odnosno protiv Crne Gore u Podgorici. Zatim sledi učešće na Akropolis kupu u Atini, gde će rivali Srbije biti Grčka (8. avgusta) i Italija (9. avgusta).

Reprezentacija Srbije će u Štark areni odigrati zvaničnu utakmicu 16. avgusta protiv Portorika. Informacije o prodaju ulaznica za ovaj meč, biće saopštene uskoro.

Poslednje provere pred početak Svetskog prvenstva, Srbija će imati u Šenženu. Rivali „Orlova“ biće Kina (20. avgusta) i Brazil (21. avgusta)

Nacioanlni tim Srbije će u Manilu otputovati 22.08. dok će prvi meč na Svetskom prvenstvu odigrati 26. avgusta od 14 časova protiv reprezentacije Kine. Preostale dve utakmice grupe B, Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 časova protiv Južnog Sudana.



tagovi

Alen Smailagićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara