(©AFP)
(©AFP)

Ozbiljan udarac za Majami – ostao bez startnog plejmejkera za petu utakmicu sa Bostonom

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 21:07

Otpao Gejb Vinsent

Tradicija ne ide na ruku Boston Seltiksima, niko nikada se nije vratio posle 0-3 u plej-ofu NBA lige. A, bilo je čak 150 pokušaja. Ipak, uspeli su da produže seriju, učine je zanimljivijom od one između Denvera i Lejkersa, a pred petu utakmicu sve im se otvara.

Majami je pretrpeo ozbiljan udarac – ostao je bez jednog od najboljih igrača. Za petu utakmicu finala Istočne konferencije otpao je plejmejker Gejb Vinsent. Nigersijski reprezentativac, koji ima i američki pasoš, nezgodno je doskočio u četvrtoj, izvrnuo je zglob i nije uspeo da se oporavi.

Izabrane vesti

Tim sa Floride imaće opciju manje, neće Erik Spolstra moći da se osloni na vrsnog strelca i prvog organizatora igre, što znači da bi i koncepcija igre Majamija umnogome mogla da se promeni. Ali, i da pritisak bude još veći na fenomenalnom Džimiju Batleru, kao i Bemu Adebaju.

Gejb Vinsent je prosečno beležio preko 13 poena i četiri asistencije, neće biti jednostavno Majamiju, pre svega, da nadomesti nedostatak njegovih poena. Najbolji meč protiv Bostona nigerijski plejmejker odigrao je u trećoj utakmici, kada je ubacio 29 poena i bio daleko najefikasniji akten susreta, koji je ekipa sa Floride ubedljivo dobila.

Problem za Majami predstavlja i povreda Tajlera Hira. Sužena je rotacija u spoljnoj liniji, pa će večeras značajniju ulogu imati Kejleb Martin i veteran Kajl Lauri. Međutim, ako je neko dokazao da je sposoban da se prilagodi protivniku i novonastaloj situaciji, onda je to Erik Spolstra.


tagovi

NBA ligaNBA plej-ofMajami HitBoston Seltiks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara