Janis Sferopulos sa igračima Makabija (©Shutterstock)
Janis Sferopulos sa igračima Makabija (©Shutterstock)

Ozbiljna kriza drma Baskoniju, surovi Makabi protutnjao Vitorijom

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.11.21. | 22:34

Ivanovićev tim igra bez trunke samopouzdanja, što je Ponos Izraela iskoristio da veže peti trijumf u Evroligi

Prošle nedelje Barselona u Tel Avivu, sada Baskonija u Vitoriji! Ponosu Izraela očigledno leže mečevi protiv ekipa iz Španije, pošto je posle vicešampiona Evrope na sitne delove rastavio i prvaka Španije iz 2020. godine.

Janis Sferopulos je pronašao dobitnu kombinaciju za svoj tim i nakon poraza od Crvene zvezde i Olimpije izgleda kao švajcarski sat – tačno, precizno, sigurno. Uostalom, ne bi konačna razlika u Vitoriji večeras iznosila 18 poena (87:69), mada je maksimalna bila i preko 20...

Izabrane vesti

Makabi je savršenom poslednjom četvrtinom upisala peti trijumf zaredom u Evroligi. I ovako limitirana ekipa Baskonije ostavljena je na samo 15 poena, od čega je većina došla u momentima kada je pitanje pobednika već bilo rešeno. Gosti su bez greške odigrali uvodnih nekoliko minuta poslednjeg dela i sa osam uzastopnih poena razliku sa osam podigli na 17 poena, a ubrzo je otišla i na 20, pa je polovinom četvrtine na semaforu pisalo 78:58 za Makabi.

Izraelski velikan je večerašnji trijumf uzeo zahvaljujući vrhunskoj igri pre svega unutrašnje linije. Derik Vilijams predvodio je listu strelaca Makabija sa 21 poenom (8/16 iz igre, 3/7 za tri), uz sedam skokova i po dve asistencije i ukradene lopte. Po 16 poena su uknjižili Ante Žižić i Džejlen Rejnolds uz zajedničkih devet skokova. Kenan Evans je imao 14 poena i osam razigravanja, a Džejms Naneli 12 poena, šest skokova i četiri asistencije. Vejd Boldvin ponovo je bio prvi strelac Baskonije sa 15 poena, te po pet podeljenih dodavanja i uhvaćenih lopti. Simone Fontekio je ubacio 13 poena, ali sa svih šest promašaja za dva poena i četiri trojke. Sveukupan učinak ukrasio je sa sedam skokova, pet ukradenih lopti i dve asistencije. Met Kostelo je ubacio 13, a Lendri Noko 10 poena uz četiri skoka. Vanja Marinković dobio je samo šest minuta na parketu, a meč je završio bez šuta i sa samo jednim skokom.

Velika kriza drma ekipu Duška Ivanovića. Peti poraz zaredom u svim takmičenjima i samo jednom je premašila granicu od 70 poena – protiv Mursije –, dok igrači igraju bez trunke samopouzdanja, gotovo bez vere u ovaj projekat i ideju crnogorskog stručnjaka... Baskonija deluje anemično, a trenera Ivanovića čeka mnogo posla ako želi da preokrene situaciju...

EVROLIGA - 8. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Panatinaikos 81:48

/Volters 18 - Mejkon 15/

CSKA - Fenerbahče 82:91

/Klajburn 24 - De Kolo 18/

Olimpija Milano - Barselona 75:70

/Datome 17 - Dejvis 12/

Asvel - Uniks Kazanj 85:82

/Džons 25 - Hezonja 27/

Petak

Efes - Zenit 79:90

/Larkin 14 - Frankamp 18/

Žalgiris - Alba 71:79

/Kavano 17 - Erikson 16/

Olimpijakos - Monako 86:65

/Dorsi 18 - Dijalo 12/

Baskonija - Makabi Tel Aviv 65:86

/Boldvin 15 - Vilijams 21/

Bajern - Real Madrid 76:80

/Rubit 20 - Jabusele 21/



tagovi

KK Makabi Tel AvivBaskonijaLendri NokoVanja MarinkovićDerik VilijamsDžejlen RejnoldsEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara