Entoni Dejvis (©AFP)
Entoni Dejvis (©AFP)

Padaju rekordi u NBA: Entoniju Dejvisu ugovor sa najvećom godišnjom zaradom u istoriji

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 22:15

Sjajni centar ostaje u Lejkersima

Završili su Los Anđeles Lejkersi još jedan važan posao, pošto su prema pisanju dogovorili produžetak saradnje sa Entonijem Dejvisom. U pitanju je saradnja koja centra vezuje za klub iz Grada anđela do leta 2028. godine, a za dopisane tri godine Lejkersi će izdvojiti 186.000.000 dolara.

To je ugovor sa najvećom godišnjom zaradom u istoriji najjače lige sveta, s ozbirom da će Dejvisova primanja u proseku iznositi 62.000.000 dolara po sezoni. Sve skupa, u narednih pet godina koštaće Jezeraše 270.000.000.

Izabrane vesti

Bivši košarkaš Nju Orleansa, kojem su na prethodnom ugovoru ostale još dve godine za 84.000.000 dolara, u petak je dobio mogućnost da potpiše produžetak, a uprava kluba iz Los Anđelesa je to ekspresno iskoristila i dogovorila nastavak saradnje sa 30-godišnjim centrom.

Prvi pik sa NBA drafta iz 2012. godine je prvih sedam godina karijere u najjačoj ligi sveta proveo u Nju Orleansu, da bi ga Lejkersi angažovali leta 2019. u velikom trejdu. Za njegove usluge su put Pelikansa poslali Lonza Bola, Brendona Ingrama, Džoša Harta i tri pika prve runde.

Bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju 17. titule za klub iz Los Anđelesa, a prethodne sezone je igrao i finale Zapada, gde ipak nije mogao protiv Nikole Jokića i Denver Nagetsa. Beležio je 26 poena, 12, skokova i dve blokade u takmičarskoj godini za nama, uz 56 odsto preciznosti iz igre (najprecizniji učinak u karijeri).

Dosad je četiri puta bio biran u prvu NBA petorku, a u pet različitih sezona je prosečno postizao 25 poena i dve blokade. Više takvih godina su imali samo Šakil O'Nil i Karim Abdul Džabar. U minulom plej-ofu je postai tek treći igrač Lejkersa sa 50 blokada u doigravanju, takođe iza O'Nila i Džabara.

Padaju rekordi ovog leta u NBA, pošto je nedavno i Džejlen Braun dobio najveći ugovor u istoriji težak 304.000.000 dolara, a trener Monti Vilijams je potpisao sa Detroitom šestogodišnju saradnju vrednu 78.500.000 dolara - takođe brojka za anale.

Što se tiče Lejkersa, utisak je da su ovog leta odradili sjajan posao. Pre Dejvisa su nove ugovore potpisali i D'Anđelo Rasel, Ostin Rivs i Rui Hačimura, dok su u klub stigli Gejb Vinsent, Torijan Prins, Kem Rediš i Džekson Hejs kao slobodni igrači, kao i Džejlen Hud Šifino i Maksvel Luis sa NBA drafta.


tagovi

Entoni DejvisLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara