(©Printskrin)
(©Printskrin)

Paklena uvertira Fajnal fora: Tuča navijača Panatinaikosa i Fenerbahčea

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 17:18

Simpatizeri turskog i grčkog velikana se pobili ispred "Uber arene" u Berlinu samo nekoliko sati pre početka polufinalnog duela.

Sa tako vatrenom navijačkom bazom kakvu imaju Panatinaikos i Fenerbahče, i onim što je viđeno prethodnih dana, nažalost je bilo očekivano da dođe do nereda pred polufinalne mečeva evroligaškog Fajnal fora. Pristalice grčkog i turskog kluba su se sukobile ispred blagajne "Uber arene" u Berlinu samo nekoliko sati pred njihov duel.

Kako javljaju inostrani mediji sa lica mesta, jedni na druge su bacali flaše i druge tvrde predmete, a koliko je organizacija loša pokazuje i to što lokalna policija nije bila na licu mesta kada je do nereda došlo. Kasnije je raspoređen veći broj pripadnika javnog reda i mira, a jedan od njih je čak i povređen.

Izabrane vesti

Grčki mediji ističu da je u pitanju bio organizovani napad turskih navijača, njih oko 200 od kojih je veliki broj uspeo da uđe u dvoranu bez ulaznica. Policija je potom izvršila pretrese i pohapsila počinioce, a povređen je čak jedan navijač Olimpijakosa i jedna službenica. Nešto manje od sat vremena pred početka meča, navijači još nisu ušli u halu. Kakva organizacija.

Generalni direktor Evrolige Paulius Motiejunas se kasnije izvinio zbog nedostatka bezbednosti i rekao da je lekcija naučena, kao i da će liga nastaviti da pruža bolju bezbednost. Slaba je to uteha posle ovakvog ispada.

Svemu ovome je prethodio incident u sredu kada su simpatizeri Fenera dočekali delegaciju Panatinaikosa ispred hotela i pogrdnim skandiranjem "počastili" trenera Ergina Atamana i centra Matijasa Lesora. Ataman je tada napravio scene, vikao po holu hotela i zahtevao veću bezbednost od organizatora. Nažalost, ti vapaji su bili uzaludni. Sve je eskaliralo sada, i videćemo kako će to uticati na atmosferu sa tribina.



tagovi

Fajnal for EvroligeKK PanatinaikosKK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara