Luka Dončić i Goran Dragić (Reuters)
Luka Dončić i Goran Dragić (Reuters)

Pakleni tandem prvi put posle 1.742 dana i finala sa Srbijom opet zaigrao... I razbio Italiju!

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 22:32

Slovenci silni u Trstu

Najbolji tandem u istoriji slovenačke košarke se večeras opet našao zajedno na terenu.

Prvi put posle 1.742 dana i one čuvene pobede nad Srbijom u finalu Evrobasketu u Turskoj 2017. godine, Goran Dragić i Luka Dončić su zaigrali zajedno za Sloveniju. I razbili Italiju u prijateljskom meču u Trstu – 90:71. Branilac evropske titule polako hvata zalet za Evrobasket na kojem će braniti krunu. Već su jednom dokazali da je sa Dončićem, Dragićem i 10 sekundanata sve moguće...

Izabrane vesti

Hala u Trstu je bila mala da primi sve zainteresovane da vide novo ujedinjenje slovenačkih košarkaških zvezda. Dva sata uoči meča su se ispred hale formirali redovi... Ljudi su želeli da vide i zagrevanje. Slovenci su dobili podjednak aplauz kao domaća selekcija. U publici je bio ogroman broj Slovenaca. Među njima i predsednik države Borut Pahor.

A na terenu je Italija imala nadu tek nekoliko minuta. Braća Dragić su ubacila devet od prvih 14 poena Slovenaca, nadovezao se Aleksej Nešović sa pet vezanih poena, da bi Dončićev prvi koš usledio za vođstvo 23:16 koje evropski prvaci do kraja nisu ispuštali.

U drugom kvartalu su Slovenci došli do dvocifrenog vođstva i nastavili da povećavaju prednost. Trojkama Dončića i Čebašeka su poluvreme zatvorili sa 83:37. Goran Dragić i Dončić su na poluvremenu imali po devet poena.

Podmlađeni italijanski tim bez najvećih zvezda zvezda nije mogao da parira raspoloženim Slovencima. Dončićeva trojka u trećoj četvrtini je popela Sloveniju na 58:37, a Zoran Dragić je ubacio šut za tri poena za skoro 30 razlike (77:48).

Do kraja je slovenački selektor Aleksandar Sekulić pružio šansu igračima sa manjom minutažom, odmorio Dončića i Gorana Dragića i Italija je uspela da malo smanji razliku. Dončić je meč završio sa 12 poena, Goran Dragić sa 11, Čebašek i Murić sa po devet... Slovenci pale motore.


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeGoran DragićLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara