Dejan Radonjić (©Starsport)
Dejan Radonjić (©Starsport)

Panatinaikos ostao bez goriva u drugom poluvremenu derbija sa Olimpijakosom, Radonjiću izmakao prvi trofej u sezoni

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.22. | 21:57

Klub iz Pireja osvojio Superkup Grčke

Očekivano, večiti rivali grčke košarke sastali su se u finalu Superkupa. Posle izjednačene borbe u prvom poluvremenu, Olimpijakos se odlepio u trećem periodu, u tvrdom odlučujućem kvartalu sačuvao dvocifrenu prednost i tako došao do prvog trofeja u sezoni - 67:52.

Treća deonica bila je ključna, jer je ekipa Dejana Radonjića tokom nje postigla svega devet poena. Još više fascinira činjenica da nije mogla da ubaci nijednu dvojku u rasponu od 17. do 34. minuta utakmice. Mustafa Fal i drugovi su joj zatvorili pogleda ka košu, odbranom slomili rivala i rešili pitanje pobednika.

Izabrane vesti

PAO je susret otvorio serijom 9:2, ali je Oli odgovorio sa 16:2 i stekao sedam poena viška u smiraj uvodnog kvartala. Čuvala je četa Jorgosa Barcokasa prednost do sredine druge četvrtine, kada je Panatinaikos nakratko poveo. Vodila se velika borba do kraja prvog poluvremena, a na veliki odmor se otišo sa 37:34 u korist crveno-belih.

Usledila je kobna treća deonica, u kojoj je sastav iz Pireja stekao ključnu prednost, da bi u poslednjoj vrlo brzo otklonio sve dileme po pitanju pobednika.

Saša Vezenkov je sa 12 poena i 11 skokova predvodio Olimpijakos do trofeja, a odličan je bio i Fal sa 12 poena i po pet skokova i asistencija. Ispratili su ih Larencakis sa 11 poena i Džoel Bolomboj koji je bio nadomak dabl-dabla (po devet poena i uhvaćenih lopti).

U Radonjićevoj ekipi najefikasniji Paris Li sa 12 poena, dok je dvocifren bio još samo Derik Vilijams sa 10. Po osam poena postigli su Lefteris Bohoridis, Jorgos Papajanis (9sk) i Mateuš Ponitka.


tagovi

KK PanatinaikosKK OlimpijakosDejan RadonjićJorgos BarcokasSaša VezenkovArturas GudaitisMateuš PonitkaDerik VilijamsDžoel Bolomboj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara