Košarkaši Olimpijakosa (©Starsport)
Košarkaši Olimpijakosa (©Starsport)

Panatinaikos pokazao zube, ali Olimpijakos dobio 12. uzastopni derbi Grčke

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.03.23. | 16:54

Crveno-beli i dalje neporaženi u grčkom prvenstvu

Odigrao je Panatinaikos najbolji derbi u tekućoj sezoni, ali nije uspeo da sruši večitog rivala Olimpijakos. Posle 40 minuta borbe u OAKA Areni, četa Jorgosa Barcokasa slavila je sa 76:74.

Sve je stalo u poslednji minut. Šekil Mekisik je doneo dva poena prednosti polovičnim učinkom sa crte, ali je PAO imao napad poslednji napad. Tomas Vokap je odigrao dobru odbranu na Dvejnu Bejkonu, odgovornost je preuzeo Derik Vilijams i promašio produžetak.

Izabrane vesti

Tako je tim iz Pireja stigao do još jedne pobede nad ljutim rivalom, 12. uzastopne. Poslednji put PAO je bio bolji u grčkom prvenstvu još u novembru 2021. godine (482 dana).

Olimpijakos tako posle 18 mečeva ima maksimalan učinak, dok je Panatinaikos pretrpeo četvrti poraz (14-4).

Pobednički sastav je sa 13 poena predvodio Janulis Larencakis, dok su po 12 poena dodali Ajzea Kenan i Šekil Mekisik. Saša Vezenkov je zaustavljen na devet poena i šest skokova.

Kod Zelenihi 17 poena Dvejna Bejkona, koji je imao i problema sa povredom članka u prvom poluvremenu, ali se vratio na teren i odigrao do kraja. Paris Li je dodao 14 poena, Marijus Grigonis 13, dok je Arturas Gudaitis bio blizu dabl-dabla sa 10 poena i osam uhvaćenih lopti.

Zbog pravila o broju stranaca, za Olimpijakos nije nastupio Tarik Blek, dok Hristos Serelis nije mogao da računa na povređenog Mateuša Ponitku, kao i Meta Tomasa koji nije registrovan za domaće prvenstvo.



tagovi

KK OlimpijakosKK PanatinaikosJanulis LarencakisŠakil MekisikSaša VezenkovMarijus Grigonis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara