(Shutterstock)
(Shutterstock)

Panatinaikos zatražio ograničenje plata u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 14:28

Atinski klub nije pričao sa Željkom Obradovićem o njegovom eventualnom povratku u PAO

Panatinaikos, jedan od najglasnijih klubova u Evroligi, održao je toliko očekivanu konferenciju za medije na kojoj su čelnici atinskog giganta upoznali javnost sa aktuelnom situacijom. Potvrđeno jed akontroverzni Dimitris Janakopulos ostaje vlasnik, ali da neće imati nikakav dodatni finansijski doprinos timu.

Izabrane vesti

"Biće ovo još jedna teška sezona za Panatinaikos. Mi ćemo slediti isti model, s tim što će naš budžet u potpunosti zavisiti od prihoda", poručio je generalni direktor kluba Panajotis Triantopulos.

Kao i prošle sezone, PAO je i dalje na prodaju, ali Triantopulos, koji će i dalje predstavljati klub u Evroligi neće biti uključen u svakodnevne poslove.

"Sve je promenjeno zbog kovida. Naš prioritet je da osiguramo zakup hale OAKA kako bismo je koristili u narednih 49 godina."

Prema njegovim rečima promene u Evroligi su najava budućih koraka.

"Ulazak u Odbor (Evrolige) je veliki uspeh za klubove jer su do sada ulagali novac bez odgovarajućih prihoda i to mora da se menja. Potrebno nam je više timova koji će da slede naš trenutni model i ne da ne zavisie od silnih miliona uzetih iz džepova njihovih vlasnika. Čak smo predložili da se ograniče plate u Evroligi. Ne razmišljamo samo o sadašnjosti, već i o budućnosti", dodao je direktor PAO koji je ponovio demanti da je klub imao bilo kakav kontakt sa Željkom Obradovićem s temom njegovog mogućeg povratka u Atinu.

Dodao je da će Panatinaikos prvo razgovarati sa aktuelnim trenerom

Odedom Katašom, a zatim će odličiti o budućem smeru tima.

Međutim, kako navodi

"Eurohoops", u tu budućnost nije uključen pomenuti izraelski stručnjak.


tagovi

KK PanatinaikosŽeljko ObradovićOded Kataš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara