Kevin Panter (© MN Press)
Kevin Panter (© MN Press)

Panter: Bilo je kontakta sa NBA timovima tokom leta, čast mi je što sam deo istorije Partizana

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.08.22. | 08:05

"Svašta se pričalo tokom leta, ali sada sam u Beogradu, spreman sam za izazove. Sviđa mi se kako ekipa izgleda", rekao je Partizanov Amerikanac na startu svoje druge sezone u crno-belom dresu

Prošlog leta kada je stigao u Partizan, Kevin Panter je bio najveća bomba prelaznog roka. Pokazatelj da crno-beli sa Željkom Obradovićem na klupi žele da naprave paklen tim. Amerikanac je bio lider nove ekipe kluba iz Humske, uvek je preuzimao odgovornost i prvi je bio na udaru kritika kada su izmicali trofeji. Sada, u drugoj sezoni u Partizanu, na prvi trening je stigao nasmejan i u potpunosti opušten. Svestan je svega što ga očekuje, kako sam kaže spreman je za Evroligu i sve što ona nosi.

Izabrane vesti

"Leto sam proveo uživajuči. Iskreno, baš mi je bilo drago da vidim ljude koji su mi falili, da napunim baterije i spreman se vratim da radim. Sezona je predugačka, igramo 10 meseci, a u suštini odmaramo samo dva, ali dobro, tako je kako, neću sada da se žalim. To je život košarkaša, tu sam i spreman sam", počinje Panter koji je po običaju uvek bio otvoren u razgovoru sa medijima.

Upravo zato nije imao problem da odgovori da li je postojala mogućnost da se ne vrati u Partizan.

"Svašta se pričalo, pominjala se NBA liga, bilo je kontakta sa nekim timovima, iskreno ne znam šta se sve tačno dešavalo, ali evo me sada u Beogradu. Ponovo u crno-belom dresu, to je to. Spreman sam".

Pošto se vratio u Beograd, već su počela razmišljanja o novoj sezoni, koja i pre početka privlači veliko interesovanje navijača i medija.

"Očekujem da pobeđujemo, da rastemo kao ekipa iz dana u dan. Svestan sam da je još uvek rano za takvu priču, ali imamo ciljeve koje želimo da ispunimo".

Sa Željkom Obradovićem na klupi, klub iz Humske je zadržao okosnicu tim iz prošle sezone. Deo Partizana više nisu Nemanja Dangubić, Rade Zagorac, Dalas Mur i Rodions Kuruc, a stigli su Danilo Anđušić, Dante Egzum, Džejms Nanuli i Joanis Papapetru.

"Sviđaju mi se novi momci. Igrao sam protiv Džejmsa kada sam bio u Crvenoj zvezdi. Protiv Dantea nisam igrao, ali moram da kažem da sam zadovoljan ko je došao i kako celokupna ekipa izgleda u ovom momentu."

Napravio je Američki košgeter osvrt i na prošlu sezonu koja je okončana bez šampionskih pehara, ali kada se podvuče crta, najviše će se pamtiti utakmice protiv Crvene zvezde, posebno pet okršaja u finalu ABA lige kada su crveno-beli posle majstorice odbranili titulu regionalnog šampiona.

"Nikada u životu nisam doživeo onakve utakmice, u jednom momentu stvari koje su se dešavale nisu imale nikakve veze sa košarkom... nekada ću ispričati sve što se izdešavalo, biće to luda priča, a-ha-ha, definitivno ludo iskustvo".

Upitan da li će dešavanja iz prošle sezone biti motiv više za narednu, Panter je smireno dodao:

"Iskreno i ne razmišljam o prošloj sezoni. Počinjemo novu sezonu sa novim izazovima i novim elanom, imamo novi tim... zapravo nije novi tim, dodali smo neke momke, sličan smo tim, ali je nova priča. To je tačnije. Sada smo ekipa koja igra Evroligu, biće sjajno. Uzbuđen sam."

Panter i Balša Koprivica (© Star Sport)Panter i Balša Koprivica (© Star Sport)

Partizan se posle osam godina vratio u elitni rang klupske košarke na Starom kontinentu.

"Klub kao što je Partizan sa velikom istorijom, velika mi je čast što ću biti deo svega ovoga, povratka u Evroligu. Jedva čekam prvu utakmicu u Beogradu."

Putem društvenih mreža, svi su mogli da se uvere da se Kevin nije samo odmarao tokom leta. Videli su mnogi kako se Panter nadmetao sa NBA igračima u popularnoj Dru ligi.

"Bilo je odlično, Zaniljiva priča je bila... Dobio sam poziv da dođem i igram Dru ligu jer su pročulo da dolazi Tre Jang, nisam se premišljao ni sekunda, kada sam čuo da on dolazi, samo sam rekao da sam spreman. Pozvali su me u poslednjem momentu ali sam odmah došao. Sjajno iskustvo."

Za kraj izneo je lična očekivanja od sezone u kojoj svi u crno-belom nadaju titulama i sjajnim izdanjima u Evroligi.

"Za sebe mogu da kažem da ću biti agresivan, u napadačkom modu kao i do sada, isti sam igrač kao prethodnih nekoliko godina. Ostaću veran sebi. Timski, pokušaćemo da pobedimo što više utakmice i da uživamo na parketu", zaključio je Panter.



tagovi

Kevin PanterKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara