Kevin Panter i Zek Ledej (© Star Sport)
Kevin Panter i Zek Ledej (© Star Sport)

Panter i Ledej - Partizanov temelj bez pukotina

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.12.23. | 18:18

Zek Ledej i Kevin Panter protiv Panatinaikosa još jednom potvrdili zbog čega su neprikosnoveni lideri Partizan Mozzart Beta

Sistem donosi rezultate, kontinuitetom se izlazi iz najtežih situacija, jer ništa ne može da bude jače i čvršče od veze igrača na parketu koji zajedno igraju godinama. Ova teza se po ko zna koji put pokazala kao tačna na meču Partizan Mozzart Beta i Panatinaikosa. Grci su sastavili moćan tim tokom leta sa brojnim kvalitetnim imenima, ali njihov temelj se tek gradi, dok je Partizanov sa Kevinom Panterom i Zekom Ledejem čvrst, bez pukotina, a i kako da ne bude kada se kod Željka Obradovića sve gradi na vezi Panter-Ledej.

Naravno da sve u Humskoj počinje od Željka Obradovića. Njegova era je počela na leto 2021. godine, ali vizija trenera ne može da se ostvari na parketu ako nema pravih igrača da to pretoče u nešto opipljivo i konkretno. Zbog toga su prva pojačanja crno-belih tog leta bili Kevin Panter i Zek Ledej, tadašnji tandem Olimpije Milano. Danas, u svojoj trećoj sezoni u dresu Partizan Mozzart Beta, Panter i Ledej su temelj svega što je izgrađeno u Humskoj.

Izabrane vesti

Partizan je sa njima postao hit Evrolige, šampion ABA lige posle 10 godina, a na najprostijem primeru kako izgleda njihova saradnja videlo se sinoć protiv Panatinaikosa koji nije mogao da ih zaustavi, posebno u produžetku.

Sve je protiv Grka krenulo od Zeka Ledeja. Momak koji ima ubedljivo najveću minutažu ove sezone igra skoro pa perfektno. Vukao je tim protiv Panatinaikosa kada je pogađao iz svih mogućih pozicija sa svojim prepoznatljivim šutem. Ubacio je 23 poena i odbijao da se preda u momentima kada je Panatinaikos zidao veliku prednost koja je pretila da sruši krcatu Arenu.

Na kraju je ulogu glavnog majstora po ko zna koji put kada se lomilo preuzeo kapiten Kevin Panter. Ubojiti bek šuter je imao filmski povratak na parket posle pauze od 35 dana. Nije pogodio niti jedan šut više od tri četvrtine, ali kada je bilo najbitnije, srušio je Panatinaikosa sa 13 poena, ali na kraju je asistencija bila najbolji i najupečatljiviji potez Pantera i to baš za Ledeja. Alej up za špice... Bez gledaja... Na suvi osećaj.

"To su četiri godine igre zajedno. To se gradi samo vremenom", rekao je Panter o svojoj konekciji sa Ledejom koja traje još iz vremena Milana, a nastavila se sada u Partizanu već treću sezonu.

Zajedno u crno-belom dresu su odigrali preko 100 utakmica u ABA ligi, Evroligi, Kupu Koraća i Evrokupu. Da budemo precizni Ledej do sada ima 154 odigrana meča u Partizanu, a Panter je na brojici od 140.

Od momenta kada su došli u Partizan, ljudi u klubu iz Humske nikada nisu skrivali šta tandem Amerikanaca znači za crno-beli tim. Uostalom odluka Željka Obradovića pred početak prošle sezone da postavi Kevina Pantera za kapitena dovoljno govori o tome.

"Kad sam ga izabrao za kapitena, svima je bilo jasno zašto sam to uradio. On je primer u svemu. Dolazi prvi na trening, odlazi poslednji, svima pomaže, uvek se bori, u svemu je primer, kada se pojavi na terenu svi gledaju u njega. Znaju svi da će lopta ići kod njega kada se lomi", rekao je Željko Obradović na konferenciji za medije posle pobede nad Panatinaikosem.

Činjenica je da Panter nije ušao najbolje u sezonu, kasnije se saznalo da ima problema sa zadnjom ložom, potom je stigla i povreda kolena zbog koje je propustio 10 utakmica. Međutim, povratak je bio izvanredan. Doneo je pobedu baš kao što je to radio prošle sezone, dok je Ledej najveća konstanta crno-belog tima već treću sezonu zaredom.

Kada njih dvojica vuku crno-beli tim, onda sve ide mnogo lakše.




tagovi

KK PartizanEvroligaKevin PanterZek Ledej

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara