Kevin Panter (© Star Sport)
Kevin Panter (© Star Sport)

Panter ide Lovernjovim stopama: Čast je biti kapiten Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 21:18

"Nisam njihov otac, nisam tu da im pričam šta treba da rade, već da izvučem najbolje, bilo na terenu ili mentalno", rekao je drugi strani kapiten u istoriji kluba iz Humske

Kevin Panter ispisuje stranice istorije Partizana. Amerikanac koji je prošle sezone slovio za najveće pojačanje kluba iz Humske, sada nastavlja da ostavlja sve dublji trag u crno-belom dresu. Naime, sjajni bek šuter je postao kapiten ekipe Željka Obradovića. Tek drugi stranac u istoriji kluba koji je poneo prestižno zvanje.

Naravno, pre njega to je bio Žofri Lovernj, Francuz koji je nosio dres Partizana od 2012. do 2014. godine.

Izabrane vesti

Panter će prvi zvanični meč kao kapiten Partizana odigrati u nedelju od 17 časova kada crno-beli u prvom kolu ABA lige budu igrali u Zagrebu protiv Cibone.

"Velika je čast, takve stvari se ne dešavaju često. Uradiću sve što mogu, da budem tu za Partizan, da svi imamo dobru i zdravu godinu. Stvarno mi je čast, radim naporno," rekao je Panter.

Potom je dodao šta očekuje od sebe kao kapitena.

"Nisam njihov otac, nisam tu da im pričam šta treba da rade, već da izvučem najbolje, bilo na terenu ili mentalno. Znaju koliko pričam sa njima, ne treba da pričam pred kamerama ili pred trenerom. Obraćaju mi se kada im treba nešto, tu sam da im pomognem. Imam dosta iskustva. Moja vrata su uvek otvorena, mogu da dođu da pričaju sa mnom o čemu god, ne samo o košarci. Jedva čekam da počne sezona," podvukao je Panter.

Amerikanac je evropsku odiseju počeo 2016. godine u Grčkoj. Pre dolaska u Srbiju upravo je u ovoj zemlji ostavio najdublji trag. Igrao je za AEK kod Dragana Šakote, potom je bio u Virtusu iz Bolonje, a onda u Olimpijakosu. Ipak, u klubu iz Pireja nije dobio adekvatnu šansu pa se preselio u Crvenu zvezdu gde je pokazao sjajne partije pre nego što je sezona prekinuta zbog korone. Usledio je povratak u Italiju, ovoga puta u Olimpiju iz Milana koji je vodio do fajnal-fora Evrolige.

Na kraju se desio senzacionalan dolazak u Partizan 2021. godine zajedno sa Zekom Ledejom.

U prvoj sezoni u Partizanu bio je najbolji igrač,ali su izostali trofeji. Sada svu u crno-belom imaju želju da to promene. Prva prepreka je Cibona.



tagovi

Kevin PanterKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara