Panter sprečio neizvesnost, Himki zakucan za dno

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 18:33

Gotovo perfektno šutersko veče Šejvona Šildsa u pobedi Olimpije nad ruskim timom u zaostalom meču 8. kola Evrolige – 102:93

Rezultatskoj krizi Himkija nema kraja. Tim iz Podmoskovlja poražen je u zaostalom meču osmog kola Evrolige od Olimpije, upisavši tako četvrti uzastopni neuspeh u elitnom evropskom takmičenju, pa je posle 12 odigranih mečeva zakucan za dno tabele sa svega dve pobede – 93:102.

Pogled na konačan rezultat ne odaje takav utisak, ali je meč sve do dva minuta pre kraja bio poprilično uzbudljiv. Himki se sredinom poslednje četvrtine “zaleteo” i vezanim trojkama Džordana Mikija prišao na minus pet, ali je potom Kevin Panter uzvratio na drugoj strani, odbivši nalet ruskog tima. Odmah zatim je bivši košarkaš Crvene zvezde pogodio i slobodno bacanje, vrativši svoj tim na bezbednih devet koševa prednosti, čime je sprečio neizvesnu završnicu.

Izabrane vesti

Iako italijanski tim nije imao vođstvo samo u jednom trenutku, i to u četvrtom minutu meča, Kurtinajitisovi izabranici su uspevali da održe korak za rivalom i u dva navrata donekle istope maksimalnih 12 poena zaostatka. Ponajviše zahvaljujući raspoloženom Jonasu Jerebku (20 poena), ali i Džordanu Mikiju (17), Alekseju Švedu (dabl-dabl: 13 poena, 13 asistencija) i Eriku Mekolumu (18), koji su takođe bili dvocifreni.

Međutim, u presudnim trenucima nisu uspevali da odigraju kvalitetnu odbranu i Panter je to kaznio. U redovima gostiju je pak daleko najbolju partiju pružio Šejvon Šilds. Amerikanac je imao gotovo perfektno šutersko veče, pošto je promašio jedan 11 šuteva iz igre: 6/6 za dva i 4/5 za tri poena, uz oba pogođena slobodna bacanja, te je meč završio kao najefikasniji igrač utakmice sa 26 poena. Pored Šildsa, dvocifreni broj poena imali su i pomenuti Panter (15), Ledej (18) i Dilejni (16).

Olimpija ovom pobedom nastavlja seriju odličnih rezultata u poslednje vreme. Računajući Evroligu i domaće takmičenje bio je ovo šesti trijumf ekipe Etorea Mesine na poslednjih sedam mečeva. U tom periodu poraženi su jedino od Panatinaikosa u neizvesnoj završnici u Milanu.


tagovi

HimkiOlimpija MilanoEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara