Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star Sport)
Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star Sport)

Panter vreba Pantere, Partizan Mozzart Bet u potrazi za serijom pobeda

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.12.22. | 09:32

Crno-beli danas u derbiju kola ABA lige dočekuju FMP Železnik od 18 časova u Štark Areni

Kada su mnogu krenuli da otpisuju Partizan Mozzart Bet jer su bili u seriji poraza, ekipa je pokazala karakter, nadigrali su ni manje ni više nego dvostrukog šampiona Evrope - Anadolu Efes. Međutim, sada treba nastaviti u tom ritmu, a sledeći zadatak nije lak. U Arenu stiže neugodni FMP, tim Nenada Stefanovića igra izvanrednu košarku ove sezone i nije uzalud ovaj meč proglašen za derbi kola.

Željko Obradović je starijim igračima dao subotu slobodno posle pobede nad Efesom, ali su najmlađi vredno trenirali. Priprema za FMP je obavljena u nedelju, a tim u ponedeljak od 18 časova istrčava na parket Štark arene da bi odmah posle toga krenula priprema za put u Istanbul i na megdan protiv Fenerbahčea.

Izabrane vesti

"FMP je ekipa koja igra zaista dobro, odlično je vođena. Čestitke mom mladom kolegi. Imaju kvalitet i kontrolišu utakmice u svim segmentima igre tako da nas očekuje zaista teška utakmica", istakao je Obradović

Jedan od igrača koji bi mogao da iskoči na sutrašnjem meču je Uroš Trifunović koji je imao nekoliko dobrih sekvenci i protiv predstavnika Turske u Evroligi u petak.

"Svaki put kada igramo protiv njih to bude nezgodna utakmica. Pokazali su da mogu da igraju sa favoritima. Pobedili su Budućnosti i Cedevita Olimpiju u gostima, imaju isti skor kao i mi sa dva poraza. Za nas je veoma bitna utakmica da probamo da nastavimo pobednički niz posle sedam poraza u poslednjih osam utakmica. Mislim da bi trebali da koristimo energiju i samopouzdanje koje nam je dala prošla utakmica protiv Efesa i da odbranimo domaći teren", poručio je Trifunović

Pritisak rezultata za FMP ne postoji, ali isto tako motivacije će biti na pretek. Pogled na tabelu regionalnog takmičenja proglasiće ovaj meč derbijem kola, nimalo slučajno jer obe ekipe dočekuju 11. kolo sa učinkom od osam pobeda i dva poraza.

Trener Nenad Stefanović je sam istakao da je ovaj tip utakmica za njega najlakši i da su njegovi zahtevi za mladu ekipu FMP-a prilično jasni:

’’Za mene kao trenera ovo su utakmice za uživanje i u neku ruku najlakše. Slično kao prošle sezone, u dobroj smo poziciji nakon 10 kola, imamo skor 8-2 i možemo bez ikakvog opterećenja da igramo ovakav meč. Igramo protiv ekipe za koju je dovoljno reći da je Evroligaš i koja je pre samo nekoliko dana savladala aktuelnog prvaka Evrope. Suviše je trošiti reči o njihovim kvalitetima i šta sve poseduju kao tim. Još jedan razlog što je za mene ova utakmica laka za pripremu je sigurnost da će svi igrači biti maksimalno motivisani. Na nama je da vidimo gde smo u odnosu na Partizan, nemam velike zahteve od mojih momaka. Želim samo da se ne plaše i da daju sve od sebe, pred nadam se što većem brojem ljudi jer je to za nas svojevrsna nagrada za sve što smo uradili u prvih 10 kola. Naravno i da sve protekne fer i sportski’’, rekao je Stefanović.

O narednom izazovu govorio je i mladi plejmejker Milutin Vujičić koji je rekao da bi svaka greška mogla puno da košta njegovu ekipu i samim tim izneo šta su krucijalne stvari da bi FMP Meridian mogao da se nada iznenađenju.

’’Posle pobede u prošlom kolu trudimo se da započnemo novi niz. Očekuje nas teška gostujuća utakmica protiv kvalitetnog evroligaškog protivnika, za kojeg smo se dobro pripremali ove nedelje. Ključ je da ostanemo čvrsti, agresivni i fokusirani u odbrani jer smo svesni da igrači Partizana imaju kvalitet da kazne svaku grešku’’, istakao je Vujičić.

ABA LIGA - 11. KOLO

Petak

Borac - Split 90:89

/Hejl 21 - Mavra 22/

Zadar - MZT 98:79

/Božić 27 - Mićović 22/

Subota

Studenski Centar - Olimpija Cedevita 71:104

/Megi 14 - Farel 16/

Cibona - Igokea 77:76

/Mesiček 19 - Tanasković, Kroford, Đorđević 15/

Nedelja

Mornar - Budućnost 87:104

/Rasel 27 - Rejnolds 16/

Crvena zvezda - Mega 92:58

/Dobrić, Nedović 16 - Branković 13/

Ponedeljak

18.00: (1,17) Partizan Mozzart Bet (20,0) FMP (5,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara