Detalj sa utakmice (©Krka/Drago Perko/kosarka.si)
Detalj sa utakmice (©Krka/Drago Perko/kosarka.si)

Panteri zasijali punim sjajem i srušili mit o dvorani Leon Štukelj

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 18:56

Sjajna partija FMP-a u Novom Mestu i druga vezana pobeda kojom četa Nenada Stefanovića pravi veliki korak ka plasmanu u plej-of

Vratili su se košarkaši FMP-a u minulom kolu na pobednički kolosek, a večeras sjajnom partijom u dvorani Leon Štukelj došli i do drugog vezanog trijumfa. Ne samo da su savladali Krku, već su je deklasirali u njenom domu - 93:60.

Upisali su 12. trijumf (9 poraza) i vratili se na šesto mesto, sa utakmicom manje od Igokee, ali i istim brojem pobeda. Krka ostala zakucana za dno sa učinkom 4-17.

Izabrane vesti

Bio je FMP i uprvom duelu ovih ekipa većim delom susreta prilično ubedljiv, ali su se Rok Stipčević i Templ Gibs usijali u Železniku, pa su odbranili čast slovenačke ekipe. Večeras je iskusni Hrvat bio nemoćan, Amerikanca nije bilo u timu i Panteri su se prošetali kroz Novo Mesto.

Konačno je ekipa Nenada Stefanovića uspela da uhvati kontinuitet. Mučila se još red Kup Radivoja Koraća sa povredama, u ekipi je bio primetan i nedostatak energije zbog velikih napora koje je istrpela u prvom delu sezone, a posebno u prva dva meseca tekuće godine. Nedostaje Panterima još Geret Nevels da budu kompletni, ali su pokazali da i bez njega mogu da dele lekcije.

Dobili su gosti prvi kvartal sa 30:13 i već je bilo jasno da se Krki smeši poraz. Posle drugog kvartala postalo je očigledno i da će domaćin pretrpeti katastrofu. FMP je ubacio 55 poena za poluvreme, primio 28 i drugih 20 minuta bili su puko odrađivanje posla. Indisponirana ekipa Dalibora Damjanovića ovoga puta nije uspela ni da upristoji poraz, pa je susret završila sa 33 poena u minusu.

Sa kojom lakoćom su košarkaši tima iz Železnika stigli do trijumfa može se zaključiti i pogledom na statistiku. Ubacili su samo šest trojki, ali iz svega 10 pokušaja. Dolazili su mahom do "lakih" poena i za dva šutirali gotovo neverovatnih 31/48 (65 odsto). Interesantno je da su imali problema sa linije penala (13/24), ali ne u merio u kojoj se Krka mučila. Domaćin je sa crte gađao 9/26...

Krka je imala kakvu takvu kontrolu skoka, ali malo joj je to pomoglo jer su gosti retko promašivali, a opet dovoljno dobro čuvali svoj obruč. Da je FMP bolji tim dokazao je i sa gotovo duplo više asistencija (20:11).

Ponovo se Brajs Džons izdvojio u pobedničkom sastavu. Amerikanac igra fantastičnu sezonu, a trijumfu nad Krkom ubacio je 19 poena uz osam asistencija. Ebuka Izundu je pružio jednu od najboljih partija u dresu Pantera, bio je na korak od dabl-dabla - 16 poena i devet skokova. Dvocifreni i Danilo Tasić sa 12, kapiten Marko Radonjić sa 11 kao i talentovani Marko Pavićević sa 10 poena. Svi igrači koji su dobili priliku sem Nikole Manojlovića upisali su se u listu strelaca.

Kod Krke vredni pomena samo Stipčević sa 15 i Jurij Macura sa 12 poena.

ABA LIGA - 23. KOLO

Subota

Zadar - Cedevita Olimpija 77:92

/Mavra 17 - Pulen 22/

Partizan - Igokea 83:70

/Panter 20 - Voler 19/

Studentski centar - Budućnost 89:84

/Kamenjaš 17 - Kobs 17/

Nedelja

Mega Mozzart - Mornar Bar 70:83

/Jović 19 - Mihailović 46/

Krka - FMP 60:93

/Stipčević 15 - Džons 19/

Ponedeljak

16.00 Borac - Split

19.00 Cibona - Crvena zvezda

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FMP ŽeleznikKrkaBrajs DžonsNenad Stefanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara