(©Starsport)
(©Starsport)

PAO ubacio 37 za četvrtinu Žalgirisu i pomogao večitima! Monako počastio Olimpiju stotkom, Lojd sipao trojke

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.01.23. | 23:06

De Kolo se razgoropadio, Fenerbahče napravio korak unazad

Zahvalni su ove večeri Dejanu Radobnjiću i Panatinaikosu večiti rivali. Učinio je atinski klub uslugu Crvenoj zvezdi i Partizan Mozzart Betu, dobio je Žalgiris u Oaki, nije dozvolio Litvancima da vežu pet pobeda u Evroligi i uhvate zalet za plej-of. Nestvarnu četvrtinu odigrao je PAO, ubacio je čak 37 poena rivalu, preokrenuo meč i napravio zalihu u odnosu na Albu i Olimpiju, dve poslednjeplasirane ekipe – 89:65.

To što je šutnuo Panatinaikos u trećem kvartalu, to je i pogodio. Sve je išlo od ruke domaćinu, posebno Parisu Liju. Američki bek odigrao je najbolju utakmicu od dolaska u Atinu ili bolje rečeno fenomenalno poluvreme. Grešio je u prvom delu, digao se i sasuo 24 poena Litvancima! Razleteo se tim Dejana Radonjića u drugom poluvremenu, Jorgos Papajanis dobijao je upotrebljive lopte od bekova i prikucavao ih u koš, pa su atinski Zeleni stigli do osme pobede u Evroligi.

Izabrane vesti

Nemoćan je Žalgiris bio u drugom poluvremenu, često ni koš nije video. Istucalo je vreme napada ili to bili isforsirani šutevi iz neizgrađenih napada. Samo je Ronalds Šmits bio dvocifren kod gostiju, i to je jedva prebacio marginu. Upisao je 11 poena, a Žalgiris je izrazito loše šutirao trojke. Ubacio ih je šest, procentualno bio ispod 30 odsto… U svim statističkim kategorijama, osim u skokovima, bolji je bio Panatinaikos.

Pored Parisa Lija za igru je raspoložen bio i Mateuš Ponitka, koji je meč završio sa 13 poena, koliko je imao Dvejn Bejkon. Ali, američki košarkaš se ispucavao i nikako nije uspevao da namesti ruku. Jorgos Papajanis trijumfu je doprineo sa 12 poena i sedam skokova, dok je sedam poena i tri asistencije dopisao Nejt Volters.

Monako je nastavio da maršira kroz Evroligu i gazi ka plej-ofu, pukla je i stotka u Kneževini. Olimpija Milano bila je topovsko meso – 101:88. Izvanredno je kružila lopta u napadu Monaka, redovno je išao ekstra pas i tim Saše Obradovića se vratio na pobednički kolosek posle dva poraza na gostovanjima od Crvene zvezde i Fenerbahčea.

Vratio se Džordan Lojd na terenu u Istanbulu, ali je na prve poene pričekao duel sa Olimpijom. Krenuo ga je šut, spakovao je tri trojke – promašio samo jednu – i sa 11 poena bio među zaslužnijima za trijumf. Kneževe su nosili Eli Okobo i Majk Džejms, kombinovano su ubacili 37 poena – više od trećine – a savršen meč dograo je Džon Braun. Do 15 poena došao je bez promašaja iz igre. Šedam puta je pogodio iz igre, od toga jedan šut bio je van linije 6,75. Bili Beron nije imao dan, ubacio je jednu trojku i to je bilo sve.

Fenerbahče nije bio konkurentan u Francuskoj, razgoropadio se Nando de Kolo i vratio ga korak unazad. Kao u najboljim danima raspucan je bio francuski bek, bolju partiju pružio je samo protiv Partizan Mozzart Beta, kada je dao 32 poena. Asvelov veteran večeras je turskom klubu isporučio 26, pa će Olimpijakos imati priliku da se odlepi na jednu pobedu i pridruži Real Madridu na vrhu – 91:77.

Nandu de Kolou uspeo je da parira samo Karsen Edvards. Fenerbahčeov bek brojao je do 22, bio je to njegov daleko najbolji meč u Evroligi, ali adekvatna pomoć saigrača izostala je u Lionu. Najdžel Hejs imao je 12, Skoti Vilbekin 10 poena, i niko više nije bio dvocifren. Marko Gudurić je upisao po pet poena i skokova, tri asistencije, ali i četiri izgubljene lopte.

EVROLIGA - 21. KOLO

Četvrtak

Real Madrid - Barselona 91:86 (75:75, 32:39)

/Dek 23 - Ljulj 19/

Alba Berlin - Valensija 88:94

/Lo 25 - Harper 20/

Asvel - Fenerbahče 91:77

/De Kolo 26 - Edvards 22/

Monako - Olimpija 101:88

/Okobo 19 - Luvavu 19/

Panatinaikos - Žalgiris 89:65

/Li 24 - Šmits 11/



tagovi

Saša ObradovićDžordan LojdDejan RadonjićMarko Gudurićkk ŽalgirisKK PanatinaikosKK OlimpijaKK MonakoKK FenerbahčeKK AsvelEvroligaNejt VoltersBili Beron

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara