Rezzime jučerašnjeg dana (ponedeljak): Ostrvski fudbal ima više lica

Vreme čitanja: 4min | uto. 27.12.22. | 08:08

Pročitajte ko vam je doneo novac 26. decembra, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

ZAOKRUŽENO

Izabrane vesti

ASTON VILA - LIVERPUL (tip 2, kvota 1,75) - rezultat 1:3

Baš pre nekoliko dana je Jirgen Klop sipao komplimente na račun Stefana Bajčetića. Dobijao je mladi fudbaler srpskih korena priliku uglavnom na prijateljskim mečevima, tek šest zvaničnih utakmica odigrao je za prvi tim Redsa, ali nedavni hvalospevi nemačkog stručnjaka očigledno su predstavljali injekciju samopouzdanja za sina nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Srđana Bajčetića. Samo pet dana kasnije momak u Vigu dobio je priliku sa klupe na gostovanju Aston Vili i postigao prvi gol u dresu Liverpula, gol kojim je overio treću uzastopnu pobedu Redsa u Premijer ligi - 3:1 (2:0).

Opširnije OVDE.

LESTER - NJUKASL (tip 2, kvota 2,15) - rezultat 0:3

Nije jednoipomesečna pauza usporila ritam Njukasla. Nastavljaju izabranici Edija Haua sa onim što su radili u prvo delu sezone – da oduševljavaju fudbalski svet i ređaju pobede. Na pet uzastopnih pobeda do pauze dopisali su još jednu, šestu i preskočili Mančester siti na drugom mestu. Na gostovanju Lesteru za koje su mnogi pomislili da će biti u najmanju ruku izazovno - jer Lisice su ouči Mundijala dobile četiri od pet prvenstvenih utakmica – Svrake su deklasirale ekipu iz Istočnog Midlendsa za pola sata – 3:0 (3:0).

Opširnije OVDE.

UNION SENT ŽILUAZ - OSTENDE (tip 1, kvota 1,37) – rezultat 3:0

E, tako to radi papirnati favorit. Prošlogodišnji hit belgijskog prvenstva odigrao je odličnu utakmicu. Bilo je problema u prvom poluvremenu, pošto je Ostende izgledao defanzivno vrlo dobro. Međutim, u nastavku je Union dodao gas. Sve je počelo pogotkom Taume iz penala. Posle toga je sve bila stvar rutine. 

 ŠEFILD JUNAJTED - KOVENTRI (tip 1, kvota 1,90) – rezultat 3:1

Ovde nije bilo nikakve dileme. Šefild Junajted nije bio veliki favorit na ovom meču, ali Koventri se ništa nije pitao. Gosti su propustili voz, kada su pri minimalnom vođstvu Šefilda, promašili najstrožu kaznu. Domaćin je posle toga dodao gas i stigao do ogromnih 3:0.

ARSENAL - VEST HEM (tip 1, kvota 1,58) – rezultat 3:1

Dosta vremena je prošlo otkako je Arsen Venger napustio Arsenal. Kroz svašta je londonski klub prošao od tada, u jednom trenutku bio bliži dnu nego vrhu, ni senka onog starog, koji je sredinom prve decenije ovog veka sezonu završio bez poraza. Ipak, situacija se ove godine preokrenula, Tobdžije su ponovo kandidat za titulu, a francuski stručnjak večeras je svratio – prvi put posle 1.695 dana - da na delu vidi svoj nekadašnji klub.I imao je šta da vidi – Arsenal koji podseća na njegov iz uvodnih, šampionskih godina na Emiratima, koji redom melje rivale i ne ostavlja im ni promil šanse za pobedu. Vest Hemu je večeras “dao fore“ jedno poluvremen, a onda ga u drugom progurao za petnaestak minuta – 3:1 (0:1).

PRECRTANO

KRISTAL PALAS - FULAM (tip 1, kvota 2,15) - rezultat 0:3

U senci problema usled povrede Aleksandar Mitrović je iz Londona otputovao u Katar, gde je uprkos svim poteškoćama sa dva pogotka nagovestio da golgeterski dani ponovo dolaze što je na dominantan način danas demonstrirao u pobedi protiv Kristal Palasa (3:0). Srbin je mali gradski derbi otvorio u manje svojstvenoj ulozi asistenta idealnom loptom sa boka koju je Rid pretočio u vođstvo. Pogodak Ofanzivnog veziste slomio je otpor domaćina kojem je samo tri minuta kasnije posao otežao Mičel grubim prekršajem za direktan crveni karton.

Opširnije OVDE.

EVERTON - VULVERHEMPTON (tip 1, kvota 2,55) - rezultat 1:2

Vulverhempton je u petom minutu nadoknade stigao do pobede na gostovanju Evertonu zahvaljujući kojoj je pobegao sa dna i fenjer prepustio Sautemptonu - 2:1 (1:1). Nije krenulo obećavajuće po ekipu Đulena Lopetegija pošto je Everton posle kornera već u sedmom minutu poveo golom Jerija Mine. Ipak, već do sredine prvog dela Vukovi su utakmicu vratili na početak. Ređale su se šanse u nastavku, ali golova nije bilo i obe strane delovale su sve zadovoljnije bodom koji su imali u džepu. Ipak, Rajan Ait Nuri koji je sa klupe ušao u 59. minutu nije delio to mišljenje. Ispratio je u petom minutu nadoknade akciju gostiju na desnom boku, najbolje se snašao u kaznenom prostoru rivala i utišao kompletan Gudison.

Opširnije OVDE.

KLUB BRIŽ - LEVEN (tip 1, kvota 1,48) – rezultat 1:1

Nije vam se posrećilo u Belgiji. Jedan od najjačih klubova te zemlje imao je zicer situaciju. Čak je i pogotkom Judgle došao do prednosti, ali je odigrao daleko ispod očekivanog nivoa. Posledica – izjednačenje Levena. I to za vas u najnezgodnijem trenutku, u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

BRENTFORD - TOTENHEM (tip 2, kvota 2,20) - rezultat 2:2

Nije se Totenhem proslavio u prvoj utakmici posle Mundijala u Kataru. Nije to bila igra dostojna tima Antonija Kontea. Morali su Pevci da se dobro oznoje, jer su u 54. minutu domaći imali dva gola prednosti. Jasno je bilo već tada da ćete teško pogoditi fiks. Stigao je Totenhem na korak od preokreta golovima Kejna i Hojberga, ali više od toga nije mogao.

KORTRAJK - GENK (tip 2, kvota 1,42) - rezultat 1:0

Još jedan meč iz Belgije koji je otišao u folder podbačaja. Genk je bio veliki favorit, ali očigledno je da nije podigao formu posle duge pauze. Kortrajk je delovao nekako čvršće, bolje i na kraju stigao do pobede pogotkom Avenatija. Genk je ove večeri bio prilično loš izbor.


tagovi

rezzime danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara