Košarkaši Pariza (Foto: ©Evrokup)
Košarkaši Pariza (Foto: ©Evrokup)

Pariz ima prvu meč loptu za Evroligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 12:59

Danas (19:30) na programu druga utakmica svefrancuskog finala Evrokupa u kojem bi klub iz prestonice pobedom bio krunisan za osvajača drugorangiranog evropskom košarkaškog takmičenja

Za drugi trofej u petogodišnjoj klupskoj istoriji, a prvi evropski, koji bi im pride doneo još slasniju premiju u vidu plasmana u evroligaško društvo igraju košarkaši Pariza danas u revanšu finalne serije Evrokupa u kojem gostuju ekipi Burga (19:30, SK 2). Izabranici finskog stručnjaka Tuomasa Isala su prvi meč kod kuće rešili sigurnom pobedom rezultatom 77:64, tako da sada imaju meč loptu i priliku da postanu klub koji je najbrže stigao do nekog međunarodnog trofeja u evropskoj klupskoj košarci.

"Uzbuđeni smo što imamo šansu da zatvorimo ovu seriju i osvojimo Evrokup, ali znamo da će ovo biti potpuno drugačija utakmica od prošle. Najvažnije je da igramo našu košarku, ne smemo da im dozvolimo da se razmašu, već mi moramo da nametnemo svoj ritam.", jasan je centar Leon Kracer na čiji reči se nadovezuje saigrač Kolin Malkom. "Sve se svodi na energiju koju smo spremni da pokažemo na terenu. Moramo da ostanemo fokusirani i ponovimo igru iz prvog meča. Ukoliko krenemo da razmišljamo o trofeju, iskliznuće nam iz ruku."

Izabrane vesti

Uloga favorita bez dvojbe pripada ekipi iz prestonice, međutim ono na čemu domaćin može da gradi entuzijazam jeste podatak da ove sezone ima samo jedan poraz kod kuće u Evrokupu (od Ulma), dok je današnjeg rivala pred svojim navijačima dobio u domaćem šampionatu (83:81).

"Mnogo je stvari koje nismo dobro odradili u prvom okršaju. Situacija je prilično jasna, moramo da pobedimo kako bismo produžili seriju, a onda i da u trećem duelu napravimo brejk. Za tako nešto je neophodno da odgovorimo na njihovu agresivnost, ako im dopustimo da brzo steknu prednost, biće nam teško da se vratimo. Imamo sjajne navijače, svi su veoma uzbuđeni i nadam se da ćemo upisati pobedu.", rekao je plejmejker Burga Ej-Džej Rouland.

EVROKUP - FINALE

Prvi meč, utorak:

Pariz – Burg 77:64

/Šorts 15 – Rizaše 11/

Drugi meč, 12. april:

19.30: Burg – Pariz

Treći meč, 15.april:

Pariz – Burg*

* - Ako bude potrebe.













tagovi

EvrokupKK ParizKK Burg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara