Foto MN press
Foto MN press

Parizan sutra u Burgu cilja revanš i bar treće mesto u grupi

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 13:18

"Ovaj duel je do sada najbitniji duel u Evrokupu"

U poslednjem kolu prve faze Evrokupa, košarkaši Partizana igraju sutra (20.45 časova) sa Burgom u istoimenom gradu pretposlednji meč u Evropi pred Top 16, jer će odloženi duel sa Venecijom biti odigran 29. decembra.

I crno-beli i Francuzi obezbedili su prolaz dalje. Ipak oba tima žele da u narednu fazu uđu bar sa treće pozicije kojom bi bili izuzetno blizu eventualnom pobedom. Crno-beli bi mogli i do stepenika više ako sutra trijumfuju sa najmanje 13 poena razlike, te pobede Veneciju, a Uniks izgubi od Huventuda, odnosno ukoliko oba puta trijumfuju bez obzira na razliku, a tim iz Badalone pobedi Francuze 30. decembra. Uz sve to, Burg je dužnik Partizanu iz Beograda, kada mu je naneo poslednji poraz u Evrokupu.

Izabrane vesti

"Ovo je do sada najbitniji duel u Evrokupu. Znamo da je važna utakmica i daćemo sve od sebe. Potrošili smo mnogo energije na prošlom meču u ABA ligi i pre svega se nadam da ćemo imati dobro putovanje, jer je put jako težak. Burg ima odličnog trenera koji više godina radi tamo, igrači se dobro poznaju i znaju da se izvuku iz situacije koje su naizgled problematične. Dobra su ekipa i za mene nisu iznenađenje", rekao je pred put u Francusku trener Partizana Sašo Filipovski.

I Rašon Tomas, junak jadranskog trijumfa nad Megom, naglašava da Partizan nije otputovao u Francusku samo da bi igrao.

"Iako smo se već plasirali u narednu fazu, želimo da osiguramo što bolju poziciju na tabeli. Idemo na u Francusku sa namerom da pobedimo", jasan je Tomas.



tagovi

Sašo FilipovskiRašon TomasEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara