"Marko Simonović"
"Marko Simonović"

Parma u formi, Zenit je traži

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.17. | 15:47

Tim iz Sankt Peterburga bio je katastrofalan u prvom kolu

Marko Simonović

Teško je naći bilo što pozitivno u prvoj ovosezonskoj utakmici Zenita, kada je ubedljivo poražen od Uniksa u gostima. Vredi izdvojiti učinak ovosezonskih pojačanja Drua Gordona, koji je imao dabl-dabl učinak od 22 poena i deset skokova, kao i Marka Simonovića, koji je na sedam poena dodao pet skokova.

Izabrane vesti

Zenit nije vodio ni u jednom trenutku utakmice. Nije uspeo da se oporavi od jedne serije Uniksa u prvom poluvremenu i već do velikog odmora bio je na velikom zaostatku od čak -21. Danas u Sankt Peterburgu traže iskupljenje, protiv neugodne Parme iz Perma.

U odnosu na prošlu utakmicu danas bi trebalo da se vrati Skoti Rejnolds, ali i dalje je pod znakom pitanja. U klubu izjavljuju da se Sergej Karašev oseća bolje, te da će Simonović imati veći doprinos u minutaži. U međuvremenu je za Zenit potpisao ruski centar Ivan Lazarev, koji bi trebalo da bude na raspolaganju već danas, čime bi pokrio pokrio prazninu na visokim pozicijama. Lazarev je većinu prošle sezone proveo nastupajući za drugu ekipu CSKA iz Moskve.

Parma je već u pogonu ove sezone u kvalifikacijama za Evropa kup, u prvom kolu sigurno i lako izbacili su makedonski Rabotnički, dok su u prvoj utakmici sledećeg kola kvalifikacija pre nekoliko dana odigrali nerešeno sa francuskim Le Portelom.

Na klupu je seo Nikolajs Mazurs, koji je prošlu sezonu započeo na klupi Saratova, a završio kao pomoćni trener na klupi Uniksa. Dosta je promena u rosteru Parme. Ostali su neki domaći igrači, kao kapiten Černova, koji je bio prvi asistent sa 4.4 asistencije kojima je prosječno dodavao 12.2 poena. Za ovu sezonu u Perm su stigli solidni stranci, među kojima se ističu Frank Gejns na poziciji pleja, Kodi Mekintajer iz belgijskog Levena, te solidni šuter Meklin iz NCAA lige.

Parma obećava na početku sezone. Uz spomenute utakmice kvalifikacija upisala je tek jedan poraz u pripremnom periodu od Lijetuvos Ritasa. Za sada se učinkom ističu upravo spomenuti Amerikanci.

VTB

Nedelja
Astana - CSKA 72:92
16.00: (6,50) Kalev (15,50) Lokomotiva Kubanj (1,15)
17.00: (1,07) Zenit (25,00) Parma (8,50)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

EvropaKK ParmaKK ZenitMarko SimonovićRusijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara