Košarkaši Partizana (© MN Press)
Košarkaši Partizana (© MN Press)

Partizan 2022/2023: Žoc na tri godine, Panter i Ledej se vraćaju, pred istekom Mur, Zagorac, Dangubić...

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.06.22. | 12:39

Čak 10 igrača u crno-belom taboru ima ugovor i za narednu sezonu, dok četvorici ističe na kraju ove sezone

Košarkaška sezona se polako, ali sigurno bliži kraju. Računi mogu da se svode posle odigrane majstorice u ABA ligi, a kada je Partizanu u pitanju, trofeji nisu osvojeni ni na jednom frontu. Ostaje još jedna prilika - Superliga Srbije koja počinje već u petak. Uprkos tome, navijače crno-belih naviše zanimaju statusi igrača, tačnije kome sve ističu ugovori na kraju sezone. Prema zvaničnim podacima koje je klub iz Humske objavljivao, veliki deo tima bi trebalo da se vrati i za narednu sezonu na čelu sa Željkom Obradovićem.

Najtrofejniji trener Evrope je oduševio sve Grobare kada je prošlog leta odlučio da se vrati na mesto gde je započeo legendarnu karijeru. Tada su crno-beli objavili da je Obradović potpisao ugovor na tri godine, tačnije do juna 2024. godine.

Izabrane vesti

"Kada sam dolazio ljudi su mi pričali da mogu da očekujem sve i svašta, ali ovakve stvari nisam očekivao. Mnogo sam srećan što mogu da radim posao koji volim i veoma volim Partizan, te ne vidim nijedan razlog da sve ovo ne krene u boljem svetlu. Šta mogu ja da uradim, da napustim srpsku košarku? Verujem da bi se mnogi obradovali. Neki bi bili zaista srećni", rekao je Obradović po završetku majstorice ABA lige u kojoj je Crvena zvezda slavila i tako odbranila titulu regionalnog šampiona.

Identične trogodišnje ugovore imaju mladi igrači od kojih se očekuje da nastave da napreduju i da u narednim sezonama budu lideri tima. Pre svega mislimo na momke koji su letos došli... Balša Koprivica, Jam Madar, Alen Smailagić, Gregor Glas, a onda i Tristan Vukčević koji je poslednji stigao u Humsku.

Koprivica, Madar i Smailagić su već ove sezone imali zapažene uloge u timu. Svako je imao i svojih "pet minuta". Početak sezone je u potpunosti bio u znaku Smailagića čija je forma opala kada je doživeo povredu u februaru. Ipak, posle Smailagića je zablistao Koprivica koji je na nekoliko utakmica pokazao ogroman potencijal, a na kraju je i Madar prezentovao veliki talenat, a pamtiće se i njegova izvanredna utakmica protiv Zvezde na četvrtom meču finalne serije. Čak je i Gregor Glas imao par sjajnih mečeva kada je dobijao šansu. Mladi Slovenac je na mala vrata stigao u Humsku, tek da popuni broj na pripremama, ali se onda izborio za šansu u višegodišnji ugovor.

Kako je Partizan objavljivao, Madar, Koprivica, Glas i Smailagić imaju ugovore do juna 2024. godine, dok je Vukčevićev ugovor okarakterisan kao višegodišnji kada je dolazio iz Real Madrida u Humsku. Ugovor do 2024. ima i Uroš Trifunović koji je u Partizanu od 2018. godine, a produžetak je potpisao 2020.

Dvogodišnje ugovore koji ističu na kraju sledeće sezone potpisali su iskusniji igrači i najaktraktivnija pojačanja koje je Partizan doveo prošlog leta. U ovu kategoriju spadaju Kevin Panter, Zek Ledej, Rodions Kuruc i Aleksa Avramović. Svima ugovori sa crno-belim ističu 2023. godine u junu. Biće posebno zanimljivo videti šta će biti sa Kurucom koji je bez dileme odigrao ispod očekivanja. Poslednji put je na parketu bio još u martu, a tokom trajanja finalne serije sa Zvezdom otišao je za Letoniju gde individualno trenira i sanira povredu koja ga muči. Jasno je da se neće vraćati za Superligu Srbije.

Kada su u pitanju Kevin Panter i Aleksa Avramović, oni su odigrali na očekivanom nivou, mada uz uspone i padove, pa i neke spektakularne partije. Najveće oscilacije imao je Ledej koji je posebno pao u finišu sezone.

Dolazimo do igrača čiji ugovori ističu na kraju ove sezone. U ovoj grupi su četvorica košarkaša: Dalas Mur, Matijas Lesor, Rade Zagorac i Nemanja Dangubić.

Mur je letos došao, dok je Lesor stigao tokom sezone. Obojica su pokazala vrlo ozbiljan nivo košarke u finišu sezone, posebno Lesor koji je držao reket Partizana protiv Zvezde. Mur je sa druge strane imao velike amplitude kada je u pitanju minutaža. Dešavali su se periodi kada ga je na parketu bilo vrlo malo, ali baš kao i snažni Francuz, u finišu sezone je imao ozbiljnu ulogu. Kada je u pitanju tandem srpskih igrača. Kapiten Zagorac je 2020. godine potpisao produžetak ugovora koji ističe na kraju ove sezne. Nemanja Dangubić je u 2020. stigao u Partizan kada je potpisao ugovor na dve sezone. Ipak, kako je ova sezona odmicala tako je Dangubić ispao iz rotacije i poput Kuruca već duže vreme nije u planovima trenera Obradovića.

PARTIZAN - UGOVORI IGRAČA I TRENERA

Željko OBRADOVIĆ (jun 2024)

Gregor GLAS (jun 2024)

Uroš TRIFUNOVIĆ (jun 2024)

Balša KOPRIVICA (jun 2024)

Jam MADAR (jun 2024)

Alen SMAILAGIĆ (jun 2024)

Tristan VUKČEVIĆ - višegodišnji ugovor

Rodions KURUC (jun 2023)

Zek LEDEJ (jun 2023)

Aleksa AVRAMOVIĆ (jun 2023)

Kevin PANTER (jun 2023).

Dalas MUR (jun 2022)

Matijas LESOR (jun 2022)

Rade ZAGORAC (jun 2022)

Nemanja DANGUBIĆ (jun 2022)

-----------------------------------------

Željko OBRADOVIĆ (jun, 2024)



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićKevin PanterZek LedejAleksa AvramovićDalas Mur

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara