Detalj sa meča Partizana i Reala (© Star sport)
Detalj sa meča Partizana i Reala (© Star sport)

Partizan ako trepne, propade sve

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.03.24. | 10:02

Baš kao protiv Real Madrida u Areni pred 20.000 navijača

Stajalo je na semaforu Arene 54:52 kada je Bruno Kaboklo pogodio trojku i bacio preko 20.000 ljudi u potpuni delirijum na 3.14 do kraja treće deonice. Svi su verovali da moćni Real Madrid može da padne, da šampion Evrope ima slabosti i da je došlo vreme da se barem deo nekih prošlosezonskih dugova naplate.

Usledio je samo treptaj Partizana...

Izabrane vesti

Na istom onom semaforu u Areni, tri minuta i 14 sekundi kasnije, stajalo je 54:68. Meč je bio rešen, a Partizan i publika u Areni su vraćeni u realnost. Šampion Evrope je šampion sa razlogom.

U tom trominutnom treptaju Partizana, koš su zatrpali Fakundo Kampaco, Vlater Tavares, Mario Hezonja, Fabijan Kozer i Vensan Poirier za seriju 16-0 koja se produžila u četvrtoj četvrtini i na 22-2. Posle toga nije bilo povratka iako je zaigralo srce navijača kada je Panter pogodio za 74:84. Međutim, spasa za klub iz Humske u 31. kolu Evrolige nije bilo.

"Promašili smo nekoliko šuteva i imali izgubljene lopte u trećoj deonici, a oni su to iskoristili i prelomili meč. Ne smeju više da nam se ponavljaju četvrtine poput treće na ovoj utakmici. Moramo da budemo pametniji u odbrani i pametniji u napadu u odlukama koje donosimo", rekao je Kevin Panter posle utakmice.

Partizan je ovim porazom ponovo prvi ispod crte za plej-in jer se Valensija sada popela na 10. mesto, ali Španci večeras od 19 časova igraju u Monte Karlu protiv Monaka. Navijači Partizana će iz sveg srca navijati za Majka Džejmsa i družinu da večeras ostvare pobedu koja bi još jednom vratila crno-bele na pomenutu poziciju koja im ostavlja sudbinu u sopstvenim rukama u preostala tri kola.

Kao što je i Željko Obradović istakao, protiv najboljih timova ne može da postoji prazan hod. Pa bi tako još jedan "treptaj" u trajanju od tri minuta bio poguban u preostalim mečevima elitnog takmičenja, a klub iz Humske ih ima tri. Kao da su tri finala.

"Rekao sam u svlačionici da imamo još tri utakmice i ako ih dobijemo, ne moramo da brinemo o nekom drugom scenariju. Moramo da uradimo sve što je do nas", ne gubi nadu Frenk Kaminski koji trenutno igra u sjajnoj formi i bio je najefikasniji protiv Madriđana sa 19 poena.

Ipak, da se vratimo na ta tri finala...

Prvo u Beograd naredne nedelje dolazi moćni Olimpijakos koji je trenutno u nizu od tri pobede. Već sada iz tabora šampiona ABA lige govore da su sve karte za taj meč rasprodate i da se očekuje spektakl ravan onom od sinoć kada je Real bio na parketu. Posle toga sledi jedino preostalo gostovanje. U teoriji najlakše - Berlin. Alba je odavno otpisana, bez ambicija, niko ih ni ne pominje zbog još jedne loše sezone. Trenutno su i u velikom nizu poraza, ali ko malo pomnije prati video je da se Alba ni na jednom meču nije predavala, čak je i gorepomenuti Real Madrid ozbiljno oznojila. Za kraj ono najvažnije. U poslednjem kolu ligaškog dela u Arenu dolazi direktan konkurent, Valensija. Po svemu sudeći, sve će stati u taj jedan duel koji odlučuje ko će biti 10, a ko završava sezonu u elitnom takmičnju.

U slučaju da Partizan pobedi, u plej-inu će morati da slavi još dva puta i to oba puta na gostovanjima što se ove sezone pokazalo kao izuzetno teško.

Ako sve to uspe... ponovo ih čeka Real Madrid. U reprizi prošlosezonske plej-of serije koja se očigledno i dalje mnogima mota po glavi.

"Nadam da će Partizan biti u plej-ofu. Partizan stalno treba da bude u plej-ofu. Tu nema govora. Želim im svu sreću da idu što dalje", rekao je Mario Hezonja, momak koji je obeležio utakmicu ubacivši 25 poena i jedini košarkaš Reala koji je sinoć u Areni bio toplo dočekan.

EVROLIGA - 31. kolo

Četvrtak

Efes - Alba 85:84

/Brajant 24 - Olinde 17/

Žalgiris - Baskonija 94:76

/Evans 20 - Mekintajer 16/

Olimpijakos - Asvel 80:64

/Piters 17 - Luvavu 14/

Partizan Mozzart Bet - Real Madrid 76:88

/Kaminski 19 - Hezonja 22/

Petak

19.00: (2,40) Crvena zvezda (15,0) Virtus Bolonja (1,70)

19.00: (1,20) Monako (19,0) Valensija (5,50)

20.15: (1,50) Panatinaikos (16,0) Barselona (3,00)

20.30: (1,80) Bajern Minhen (15,0) Makabi Tel Aviv (2,25)

20.30: (2,25) Olimpija Milano (15,0) Fenerbahče (1,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara