Rašon Tomas i Luka Cerovina (© MN Press)
Rašon Tomas i Luka Cerovina (© MN Press)

Partizan: Da sprečimo Megine kontre! Jovanović: Spremni za kontakt telima

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.12.20. | 14:09

Najzanimljiviji duel desetog kola ABA lige igra se u subotu od 19 časova

U Evrokupu po planu, u ABA ligi razočaranje. Igra Partizan po principu toplo-hladno, taman kad nagovesti buđenje desi mu se Mornar, a posle čak petog poraza u samo devet kola regionalnog takimičenja nema pravo na grešku.

A rival nije nimalo naivan. U subotu (19 časova, TV Arena sport 1) u dvoranu “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu stiže Mega, koja je u dosadašnjem toku sezone ostvarila tri trijumfa više i takvim učinkom naterala Saša Filipovskog da podigne obrve u znak opreza.

Izabrane vesti

Mega ima sjajnu ekipu, dobro uigranu, imaju i odličnog trenera, poznaje košarku. Mladi igrače su brzi, krasi ih raznolikost u napadu. Neugodan protivnik je pred nama, moraćemo da odigramo dobru odbranu kako bismo sprečili kontranapade, a u napadu moramo da što kozistentnije da razvučemo igru na svih 40 minuta. Čeka nas izazov da protiv tako mlade ekipe igramo precizno”, pojasnio je trener Parnog valjka.

Domaćin će i dalje biti nekompletan. Čeka se povratak Ognjena Jaramaza, mada je pitanje hoće li provereni bek biti spreman baš za ovaj duel. Svakako će ga gledati uživo.

Mega ima centarski par koji igra fantastično i iskusnog pleja Tepića koji vodi ekipu. Prikazala je fantastične partije i moramo da uđemo u meč sa velikim respektom. Dolazimo iz još jedne važne pobede u Evrokupu, forma nam je u usponu, favoriti smo, Moramo da pobedimo, s obzirom na naše ciljeve u ABA ligi. To je veliki izazov, ali trudimo se da nas to ne opterećuje već da nas motiviše“, dopunio je Jaramaz.

U dosadašnjih 14 okršaja na parketima ABA lige Partizan je slavio 12 puta, Mega ima dva slavlja, ali je trenutno u boljoj formi, sa četiri vezana slavlja, nad Krkom, Borcem, Primorskom i Splitom. No, crno-beli su poseban izazov.

Radi se o veoma dobrom timu koji je zbog povreda i izostanka važnih igrača imao rezultatsku krizu. Povratak povređenih košarkaša je doneo bolje rezultate tako da posle poslednje utakmice u Evrokupu i matematički su obezbedili prolazak u TOP 16 fazu. Sašo je kao iskusan trener za kratko vreme konsolidovao ekipu i u većini mečeva iz nje izvukao maksimum. Moramo da budemo spremni da pariramo kontakt igri i njihovim telima, što će biti preduslov za dobru utakmicu. Ovo su mečevi koje mnogo znače za moje igrače, kroz njih se ubrzano sazreva“, smatra Vlada Jovanović, šef stručnog štaba gostujućeg sastava.

A u njemu dosta očekuju od Filipa Petruševa i Marka Simonovića.

Partizan je u pomalo neočekivanoj situaciji. Nije krenuo sezonu kako je planirao, ali je iskusna ekipa, s planom da se bori za trofej. Za nas je to veliki izazov, gledamo da dočekamo utakmicu maksimalno fokusirani. Neće biti lako, ali smo pokazali da može da igra sa svima, verujem da ćemo to pokazati i u subotu“, dodao je Simonović.


tagovi

KK PartizanSašo FilipovskiKK MegaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara